Állandó fogszabályzó tapasztalatok? Nálatok hogy volt?
Lesz fogszabályzóm, legkorábban ősszel rakják fel, szóval kb év végén. Már nagyon várom és türelmetlen vagyok, hogy ennyit kell várni, mert nagyon zavarnak a fogaim, olyan ferdék. Voltam már több fogorvosnál, aztán kiválasztottuni egyet, nála igénybe lehet venni tb támogatást. Már megvizsgált, voltam röntgenen és kaptam időpontot mintavételre októberre. Azt mondta utána meglátja hogy kell-e húzni (nagyon remélem hogy nem), És még majd kell egy fogkőleszedés is.
Már annyira nem izgulok, de kíváncsi lennék saját tapasztalatokra. A felrakás meddig tartott (nekem alsó felső lesz)? Közvetlen a felrakás után fájt vagy csak órákkal később? Mit tudtatok enni? Mikor szoktátok meg? Meddig volt fent? Milyen típusú fogszabitok volt?
Én nem tudom, hogy fémet válasszak (nem a gumisat, hanem a másikat) vagy azt aminek átlátszó vagy fehér brekettjei vannak? Szerintetek?
Nekem egy éve van fogszabályzóm és mostanra már nem fáj. A felrakás kb. 1-1,5 óra körül lehetett de szerintem ez változó. Amikor felrakták nagyon fájt, két hétig nem tudtam enni normális kaját még az ivás is fájt. De ez is személyfüggő, mert a barátnőmnek nem voltak utána fájdalmai, bármit tudott enni. Nekem önligírozó van, de ez a doktornő ajánlása volt. Szerintem ha nem tudsz dönteni, kérj segítséget a doktorodtól, hogy melyik fogszabályzó a legideálisabb a fogaidhoz.
Szóval ezek mind személyfüggőek, remélem te a szerencsésebb csoportba kerülsz, mint én.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!