Nagyon be van gyulladva az ínyem, már régóta kezelem de semmi nem használ. Olvastam, hogy a dohányzástól begyulladhat, ez lehetséges?
Nekem a fogdokim(magán) az javasolta,hogy akaposan meg kell mosni a fogamat az ínyrlszénél is, ha vérzik,akkor ott még jobban, és az ő tanácsára vettem gengigélt patikából. Fogmosás után a gyulladt,piros területre fültisztítótal felviszem,szétkenem reggeli után,lefekvés előtt. Utána fél óráig nem lehet inni enni.
Pár nap alatt lejjebb megy.
Ezenkívül a fogselyemet is minden nap kéne használni, nagyon fontos lenne.
Nekem gyakran van ilyen panaszom, (6évig volt felül fogszabályzóm ,mert az egyik szemfogamat a szájpadlásomtól kellett kifele irábyítani a fogaorhoz..szóval 6évbe telt hogy a helyére kerüljön )
Szóval megviselte az ínyemet néhol,ahol régebben ne be zebben lehetett tisztítani.
Most azt ajánlotta a fogorvosom,hogy fogkő leszedéssel javulna.
Csak 3000ft.
Első egy alapos fogkőeltávolítás, ha kell antibiotikum, majd megfelelő szájhigiéne.
A dohányzás nagyon rossz hatással van az ínyre, ugyanis lenyomja az íny immunválaszát a baktériumokra.
A súlyos ínygyulladás nem játék! Akár ínypusztuláshoz is vezethet ha kezeletlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!