Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit szól a fogorvos ha implant...

Mit szól a fogorvos ha implantátum beültetésre hozzá megyek, de közben egy másik, általa javasolt beavatkozást sztk-s orvosnál végeztetek?

Figyelt kérdés
Fél év spórolás után sikerült összegyűjtenem a pénzt egy implantátumra. Elmentem a konzultációra, szimpatikus a rendelő és a szájsebész is egyaránt. Megcsinálták az OP röntgent és az orvos közölte, hogy ki kell műteni mind a 4 bölcsességfogamat, mert fekszenek és nekifeszülnek a 7-es fogaknak. Magam is láttam a röntgent és sajnos nem is úgy tűnik, mint ami sokat várhat. A probléma az, hogy jelenleg nincs plusszban 100-120ezer forintom arra, hogy abban a rendelőben végeztessem el a beavatkozást. Félek az sztk alapú szájsebészettől, mert anno magát a jelenleg pótolandó fogat is úgy húzták ki, hogy mindent éreztem. Illetve tartok attól is, hogy a szájsebész, aki az implantátumot beülteti, mit szólna, ha közben másik orvoshoz mennék a fogak eltávolítása miatt. Mit tegyek? Vélemény?
2010. máj. 13. 12:16
 1/7 anonim ***** válasza:

szia! a mi fogorvosunt /területileg / nappal sztk-s, délután ugyanott maszek. meg lehet vele beszélni, hogy

mit szeretnél tb-re és mit maszekba.

kérdezd meg te is, hátha van ilyen lehetőség.nem szégyen azt elmondani, hogy az anyagi lehetőségeid végesek.

üdv.

2010. máj. 13. 12:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát ilyenkor mondják,azt,hogy meg van lőve az ember...

Ha nincs pluszban 100-120 e ft-od,akkor pedig ki kell huzatni az sztk-ban,vagy még spórolsz egy kicsit és kihuzatod 120 e ft-ért:/jobbat most nem tudok irni:)

2010. máj. 13. 12:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem mennyibe kerül az implantátum?
2010. máj. 13. 12:45
 4/7 A kérdező kommentje:
99000ft az implantátum+ha becsontosodott hónapokkal később, akkor még a koronáért kell fizetni kb. 35-40ezret
2010. máj. 13. 12:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Az igen!Egy fogra?

Egyébként köszönöm,hogy válaszoltál!:)

2010. máj. 13. 15:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Egyes magándokik pont emiatt nem is szokták erőltetni a témát, lehet, hogy a tied sem fogja. Megmondta, hogy mit tanácsol, aztán ha szólsz, hogy szeretnéd nála elvégezni, akkor ad időpontot, ha nem szólsz, akkor nem feszegeti a témát.

Vagy füllenthetsz is neki, ha még nem kezdtek el nőni a bölcsességfogaid, akkor megvárhatod amíg rákerül az implantátumra a korona, nem fog számítani az a max. 6 hónap. Aztán mondod a dokinak, hogy majd jelentkezel, és közben elmész az SZTK-ba. Bár ez necces lehet, mert ha visszajársz az előírt kontrollokra, és esetleg csinál röntgent, akkor feltűnhet neki, hogy eltűnt a bölcsességfogad. De nem hinném, hogy emlékezni fog rá, hogy ő húzta-e, vagy ott voltak-e az implantáció előtt.

2010. máj. 14. 09:20
 7/7 A kérdező kommentje:
Egy orvostól megkérdeztem neten mit javasol. Azt mondta, hogy mondjam el úgy a dokinak, ahogy itt a neten leírtam, szerinte meg fogja érteni. Csak hát szemtől szembe kínos azért, legalábbis úgy érzem. 2hét múlva megyek újra megbeszélélésre, megkérdezem meddig várhat a fogak eltávolítása.
2010. máj. 15. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!