21 éves fiú vagyok és van jó néhány rossz fogam. Mivel még nincs szakmám vissza szeretnék menni suliba. Ha vissza megyek nappali tagozatos suliba akkor olcsóbban meg tudom csináltatni a fogaimat? Kérem aki tud segítsen.
Ha olcsóbb iskolásként, akkor csak nappali tagozatosként?
Mikre van kedvezmény? Fogpótlásra is? Lehet ezt tudni hogy kb mennyi?
Drága a fehér fogtömés?
A fogpótlás mennyire bonyolult? Könnyű elrontani? Élethűek? Később milyen problémák léphetnek fel vele? Esetleg adnak garanciát rá ?
Körzetisnél gondoltam, vagy esetleg SZTK, vagy ahol még olcsó. Mondjuk jó lenne kikérni néhány profi véleményét is. Persze fontos a minőség is, de hát nincs rá sok pénzem.
Nem kell visszamenned csak ezért suliba, SZTK-ban ugyanazokat a szolgáltatásokat kapod ingyen, mint sulisként a sulis fogdokinál. Ingyenesek a tömések, a húzások, a gyökérkezelés és a fogkőleszedés. A fogpótlásért fizetni kell, de csak az anyagárat, a fogtechnikusi és a fogorvosi díjat nem. A fehér tömés is ingyenes, feltéve ha olyan rendelőbe mész, ahol már nem dolgoznak amalgámmal. Ha dolgoznak még amalgámmal, akkor csak a frontfogakba (szemfogtól szemfogig) ingyenes a fehér, a hátsó, rágófogaknál már nem, de ha mégis fehéret kérsz, akkor úgy tudom, hogy csak különbözeti díjat kell fizetned (de ez nem biztos).
És nyugi, SZTK-ban is megkaphatod a profi minőséget, csak kell hozzá egy kis szerencse. Sok fogdoki nagyon lelkiismeretesen dolgozik az SZTK-ban is.
Köszönöm a választ!!
Mindenképp vissza szeretnék menni szeptemberben. És gondoltam, hogy ha olcsóbb lenne, akkor csak akkor kezdeném el megcsináltatni. Igazából én falun lakok és a városba járás körülményes kicsit, ezért jobb lenne ha a körzetisnél (szomszéd faluban) csináltatnám, vagy nem is tudom. (Hol kapnék jobb szolgáltatást:)
Körzetisnél csak nappali-tagozatos diákoknak van ingyen tömés, stb nem?
Élethűek a pótfogok? És örökéletűek, vagy x évenként cserélik?
Mégegyszer köszönöm a segítséget.
Nem csak diákoknak, mindenkinek, szóval kezdheted akár holnap is. :)
A "pótfogak"-ban pedig vannak szebbek és csúnyábbak, nyilván nagyban függ az ártól. Egyes koronákról a laikusok még akkor sem mondanák meg, hogy nem a te fogad, ha 5 centiről néznék.
De igazából ma már esztétikailag mind korrekt, az olcsóbbak is. És hogy cserélni kell-e az nagyban függ a beteg szájhigiénéjétől, de normál esetben min. 15 évet bírniuk kell.
a "körzetised " az sztk. vagyis a területileg illetékes fogorvoshoz kell menned, ahova a lakóhelyed tartozik.
ha van taj kártyád az előző kommentekben lévő ellátasok ingyenesek.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!