Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzóm van, mégis...

Fogszabályzóm van, mégis nagyon befelé áll a fogam. Normális?

Figyelt kérdés

Pár hónapja van fogszabályzóm, alsó-felső. 4 fogamat kellett kihúzatni (4-eseket, kettőt felül-alul).

A felső fogsorom már elég szép lett, a rágófogak sem állnak befelé-kifelé.

Viszont az alsó fogsornál már más a helyzet...

A rágófogaim eléggé befelé állnak. Fogszabályzó előtt is ilyenek voltak, de szerintem most még jobban...

A felső rágófogaim nem is igazán érintkeznek az alsókkal. De leginkább az 5-ös van befelé. (ami, ugye a kihúzott fog helyett már 4-es lesz). És szerintem csak egyre jobban megy befelé , mert annyira befelé nő, hogy kb a fog külsején rágok..Fájni amúgy nem fáj.

Orvos nem igazán mondott semmit, hogy pl próbáljak meg a fog "belsején" (?) rágni. (hallottam már ilyet). De szerintem már észrevette, hogy igen befelé vannak.

És amúgy ezt hogyan oldják meg? Mert belül nincs fogszabályzóm... Vagy majd később kell az is? Mert nem hiszem, hogy ezt a küldő megoldja.. :(

14/L

2017. márc. 31. 22:44
 1/3 A kérdező kommentje:
Helyesírási és egyéb hibákért bocsi, este van és fáradt vagyok.
2017. márc. 31. 22:45
 2/3 anonim válasza:

A legbiztosabb az ha rákérdezel nála pontosan,ő a szakember ..mi így keveset tudundk mondani. De ha alapból olyan volt akkor eredetileg is olyan volt a genetikád ,hogy befelé álltak fogaid,csak lehet hogy most fogszabályzó miatt másanak érzed.

Nekem is volt foszabályzóm és én is éreztem ,hogy máshol kell néha rágnom. De aggódni fölösleges:)

2017. márc. 31. 23:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Nincs különbség a között hogy kívülre vagy belülre ragasztják a fogszabályzót. Leginkább azért szokták kívülre rakni, mert ott jobban hozzáférnek az ívcseréknél és az aktiváláskor, illetve így könnyebb tisztítani is. Belülre maximum az esztétikai igények miatt szokták ragasztani.

A fogszabályzásról tudni kell azt hogy tulajdonképpen nem a fogat szabályozzák és rakosgatják ide-oda. A fog alakját, a korona és a gyökér közötti szöget nem lehet megváltoztatni, illetve a gyökércsúcs sem mozdulhat el a helyéről (különben elszakad a főidegtől elhal a fog). A fogszabályzóval a fog körüli fogmedercsontot és az állcsontot lehet átformálni. A csont a nyomás irányába leépül, míg a másik oldalon újraépül. Ez viszont nagyon hosszú folyamat: minimum 1,5 évet vesz igénybe a csontátépülés és még 2x ennyi idő míg fixálódik az új helyzetében a csont. Tehát az a pár hónap amióta neked megvan, még semmi.

2017. ápr. 1. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!