Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Foghiány esetén implantátum...

Foghiány esetén implantátum vagy hídpótlás?

Figyelt kérdés
Melyiket milyen esetben alkalmazzák? Mennyi a kezelési idő ha sürgős?

#implantátum #fog #hídpótlás
2017. márc. 11. 10:23
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezt az orvosod tudja eldönteni, meg a pénztárcád. A hídpótlás hamar megvan, viszont le kell csiszolni miatta két egészséges fogat. A lecsiszolt fogadnak nem adnak 15 évet sem, és húzni kell...akkor már 3 hiányzik..
2017. márc. 11. 12:14
 2/2 anonim ***** válasza:

elsőként én az implantátumot preferálnám. Ahogy előttem is írták, a hídhoz a mellette levő fogakat le kell csiszolni. Ha ezek a fogadk amúgy egészségesek, akkor kár lenne őket félig tönkretenni egy fog pótlása miatt. Mert ahogy előttem is írták, a lecsiszolt fog jó esetben (nagyon-nagyon-nagyon jó esetben) kibír 15 évet. de lehet, hogy csak 2-3-at. aztán kuka az egész.

ha a pénztárca engedi, akkor implant. ha nem, akkor mérlegelni, hogy kell-e egyáltalán pótolni a hiányzó fogat ( ha örlő akkor annyira nem szembetűnő a hiánya, és talán a összehúzódnak a fogak), ha metsző/szemfog, akkor szintén mérlegelni, hogy egy hiányzó fog hidas megoldása megér-e két egészséges fog áldozatot.

2017. márc. 12. 01:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!