Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Úgy érzem a fogínyem "visszahú...

Úgy érzem a fogínyem "visszahúzódik" és néha vérzik is az ínyem. Mik az okok?

Figyelt kérdés

10 éves korom óta napi kétszer mostam fogat, de az utóbbi néhány hónapban ez inkább napi 1 lett, de bevallom volt amikor itthon voltam és teljesen kimaradt.

A másik hogy az utóbbi néhány évben mindig szedtem vitaminokat, de mostanában kb ősz óta leálltam vele és csak ritkán, rendszertelenül veszek be néha ezt-azt.

Az ínyem pedig visszahúzódik. Mostanában mintha visszább ment volna az ínyem és több látszódik ki a fogamból, mint régen.

Fogmosáskor kb minden második alkalommal vért is köpök a csapba és múltkor itthon evés után próbáltam kipiszkálni a körmömmel egy kis kajadarabot és akkor is elkezdett vérezni az ínyem.

A szüleimnek vannak fogproblémái, akik kb 50-55 évesek, de a 80 éves nagyszüleimnek még pl megvannak a saját fogaik! Én inkább a nagyszülőket követném.

Általában nem tartom magam egy igénytelen embernek, ezért is zavar nagyon ez a dolog és tanácsokat kérek

24/F

2017. febr. 25. 00:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát, úgy látszik a fogápolásod némileg hézagos volt. Ez viszont fogínygyulladáshoz vezetett. Nemsokára lecseréled a fogaid protézisre. Esetleg próbáld meg az ayurvéda szerinti fogápolást.

[link]

2017. febr. 25. 05:36
 2/3 anonim ***** válasza:
A gyógynövényes fogkrémek jók,de mellette vegyél fogselymet és azzal is tisztítsd a fogadat. Az ínysorvadás elsődleges oka a baktériumok megtelepedése a fogínyen és fogkefével nem lehet rendesen tisztítani a fog és íny határát.Ezt fogselyemmel tudod megtenni.
2017. febr. 25. 07:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez már fogágybetegség, parodontológushoz kellene menned, hogy megállítsa az íny visszahúzódását.

Naponta legalább kétszer kellene fogat mosni, fogselymet használni, fogköveket leszedetni, és helyesen mosni a fogad, körkörösen, alaposan, nem túl kemény sörtéjű fogkefével. Ínygyulladásra nagyon jó a Gingisol ecsetelő, de nem helyettesíti a fogorvost, mielőbb menj el.

2017. febr. 25. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!