Úgy érzem a fogínyem "visszahúzódik" és néha vérzik is az ínyem. Mik az okok?
10 éves korom óta napi kétszer mostam fogat, de az utóbbi néhány hónapban ez inkább napi 1 lett, de bevallom volt amikor itthon voltam és teljesen kimaradt.
A másik hogy az utóbbi néhány évben mindig szedtem vitaminokat, de mostanában kb ősz óta leálltam vele és csak ritkán, rendszertelenül veszek be néha ezt-azt.
Az ínyem pedig visszahúzódik. Mostanában mintha visszább ment volna az ínyem és több látszódik ki a fogamból, mint régen.
Fogmosáskor kb minden második alkalommal vért is köpök a csapba és múltkor itthon evés után próbáltam kipiszkálni a körmömmel egy kis kajadarabot és akkor is elkezdett vérezni az ínyem.
A szüleimnek vannak fogproblémái, akik kb 50-55 évesek, de a 80 éves nagyszüleimnek még pl megvannak a saját fogaik! Én inkább a nagyszülőket követném.
Általában nem tartom magam egy igénytelen embernek, ezért is zavar nagyon ez a dolog és tanácsokat kérek
24/F
Hát, úgy látszik a fogápolásod némileg hézagos volt. Ez viszont fogínygyulladáshoz vezetett. Nemsokára lecseréled a fogaid protézisre. Esetleg próbáld meg az ayurvéda szerinti fogápolást.
Ez már fogágybetegség, parodontológushoz kellene menned, hogy megállítsa az íny visszahúzódását.
Naponta legalább kétszer kellene fogat mosni, fogselymet használni, fogköveket leszedetni, és helyesen mosni a fogad, körkörösen, alaposan, nem túl kemény sörtéjű fogkefével. Ínygyulladásra nagyon jó a Gingisol ecsetelő, de nem helyettesíti a fogorvost, mielőbb menj el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!