Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Meglazulhat a porcelánfog-híd...

Meglazulhat a porcelánfog-híd ínygyulladás esetén és mi történik ha alatta a gyökér-kezelt fog begyullad, le kell venni a hidat?

Figyelt kérdés

Honnan tudom egyáltalán hogy be van gyulladva,ha az már hallott fog és nem fáj? A felső elülső fogamon porcelán-híd van. Az egyik metsző fogam alatta gyökérkezelt, azért is lett rátéve,mert folyamatosan letört, a többi mellette lévő meg nem volt valami esztétikus így megcsináltattam. Viszont van ínygyulladásom ott és félek,hogy meglazul. Tegnap voltam fogorvosnál,de rossz fogat nem látott,igaz az elsőt nem nézte meg és nem tudja,hogy gyökérkezelt a fogam a híd alatt.

Hallottam olyat,hogy a gyökérkezelt-fog elrohad a porcelán alatt és akkor le kell venni a porcelánfogat és alatta ki kell húzni a gyökérkezeltet. Nem akarok fogatlanul maradni.Ebben az esetben csak a beültetés lenne megoldás ami kész vagyon,nem tudnám megfizetni :( Ráadásul pont elől ami a legjobban látható.

2017. febr. 17. 12:39
 1/3 anonim ***** válasza:
Begyulladhat, meglazulhat, sajnos. Èn is ìgy jártam. Biciklis baleset miatt kellett a hìd, de folyamatosan begyulladt(èvente 2-3x). Beültetès a megoldàs, sajnos.
2017. febr. 17. 12:47
 2/3 A kérdező kommentje:
De nekem 4 fogam van lecsiszolva elől amire rá van húzva a híd. Akkor 4 fogbeültetés kellene. :( Ezt én nem tudom kifizetni. Ez nagyon elkeserítő. Meg gondolom hogy várni is kell a húzás után arra,hogy begyógyuljon addig meg fogatlanul maradok és pont felül az első 4 fogam. :( Így ki sem mernék menni az utcára.
2017. febr. 17. 13:17
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem maradsz fogatlanul. Maximum 1-2 napig. Azutàn kapsz ideigleneset.
2017. febr. 17. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!