Ettől a bölcsességfogtól mikor szabadulhatnék meg a legkorábban, ha mielőbb elmegyek háziorvoshoz?
Ahogyan beszélek néha nyomja a szájpadlásom, kb mintha egy állandó szúnyogcsípést kéne elviselni 24/7, ha lefagyasztom akkor egy darabig jó
Nem Magyarországon vagyok, de ez a művelet, hogyan néz ki?
Kell várni heteket-hónapokat?
emlékszem mikor 3-4 éve csináltam röntgent, akkor azt mondták, hogy ha ki akarom vetetni, akkor be kéne mennem és kiműtenék
a felsőket elég volt simán kihúzni
Úgy néz ki tényleg jó pozícióban van. Probléma esetleg akkor lehet ha nem férsz hozzá eléggé a fogkefével (a hátulját is el kell érni, ha majd teljesen előtört).
Ha nagyon zavar a rajta lévő íny, akkor leszedi neked egy fogorvos vagy szájsebész.
Egyébként ezeket az alsó bölcsességfogakat ritkán lehet simán csak fogóval kiszedni, mivel nincs elég hely hogy rá lehessen tenni a fogót (oldalról kell rárakni és nem szemből, mint a felsőknél - illetve van erre egy spec. fogó de azzal meg nem lehet rendesen megfogni és közben kimozgatni). Ráadásul méretben is sokkal nagyobb fogról van szó és a csont is vastagabb körülötte. A te esetedben pedig alapból az íny lemetszésével kell kezdeni és az ideg is nagyon közel van. Vagyis ha valaha is egyszer tényleg szükséges lesz kiszedni, akkor bízd egy tapasztalt maxillofaciális szájsebészre.
Érdekes mód, vasárnap óta, az érzés szinte teljesen megszűnt, úgyhogy egyenlőre most hanyagolom a műtétet, de nyáron szerintem megcsináltatom
eléggé óvatosan kell így enni, vagy ha nem teszem akkor, igen, mivel az íny rá van nőve, akkor egy rossz mozdulatnál elkezd fájni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!