Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzó utáni rögzítő...

Fogszabályzó utáni rögzítő fogszabályzó? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Véleményekre és tapasztalatokra vagyok kíváncsi.

Nekem három évig volt állandó fogszabályzóm, aminek a levétele után mondta a doki, vagy kell egy éjszakai rögzítő fogszabályzó, hogy ne mozduljanak el a fogaim, vagy egy, a fogaim belső részére ragasztott drót, ami fogja őket.

Elég szétszórt teremtés vagyok, így a belülre ragasztott drótot választottam, mivel az éjszakait úgy sem tenném be.

A drótot fél éven keresztül folyamatosan leszakítottam. Kéthetente, hetente, max egy hónapig maradt fent, az is csak egyszer.

A doki azt mondta váltsunk át inkább éjjelire, mert neki nagyon sok páciensének van belülre ragasztott drót, de egyikük sem szakítja le állandóan.

Beleegyeztem. Most hordom az éjszakait inkább, nehogy elmozduljanak a fogaim. De ezzel van egy kis bibi...

A páromnak pontosan ugyanilyen rögzítő éjszakai fogszabályzója volt, a fogszabályzója levétele után, és a két foga kihullott valahonnan középtájról, mivel ebben az éjszakai fogyszabályzóban ugye drót van, ami folyamatosan érintkezik a foggal és neki dörzsőlődik, mikor berakom, illetve kiveszem.

Páromnak ettől a két foga kilyukadt és nem tudták megmenteni, így mind a kettőt kikellett húzni.

Mi erről a véleményetek? Inkább rakjam be az éjszakait azzal a félelemmel, hogy bármikor elrohadhat tőle a fogam, de nem mozdul el, vagy inkább ne rakjam be azzal a félelemmel, hogy elmozdulhat a fogam, de nem lyukad legalább ki?

2010. máj. 8. 07:27
 1/1 anonim ***** válasza:

Rakd be az éjszakait! Nem mindenkinek lyukadhat ki tőle, alapból nem is szabadna! De, ha elmozdul a fogad utána nem csak 2-nek lenne annyi hanem az egész fogsorodnak! Ha meg kidörzsöli szólj az orvosnak h dörzsöli a fogadat, mit tudna vagy mit tudsz te csinálni vele.? Az nem megoldás h megveszed-megkapod és nem hordod, olyan mintha venél cipőt, és utána nem hordod mert sárba léptél...

Hordd nyugodtan! Én az állandótól féltem nagyon, h milesz ha nem birom ápolni a fogaimat és kilyukad, de nem! Már bátor vagyok, legyél teis az! Szépségért szenvedni/félni kell! :)

2010. máj. 9. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!