Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lehetséges hogy röntgen után...

Lehetséges hogy röntgen után sem veszi észre a bentmaradt darabot?

Figyelt kérdés

bonyolult dolog előre szólok

adott egy felső leghátsó fog,levolt törve egy darab belőle, erre ránőtt az íny már begyógyulva.

a fog szuvas lett, nagyon hosszú fogról van szó, menthetetlen lett, kikellett húzni nagyon nehezen jött ki.

Napokkal utána is fogdarabot éreztem visszamentem röntgen készült róla, egy belógó csontdarabot éreztem fogdarabnak állítólag.

ezt is kikellett szedni mert azt mondta a doki nem jó helyen van.

most még mindig iszonyatosan fáj 5nappal utána is felfelé nagyon hosszú mély az üreg.

még mindig érzek darabokat..ezek már csontdarabok amiket érzek és kifog lökődni, vagy fogdarab lehet? amire ránőtt az íny ahhoz hozzá sem nyúlt , szerinte nincs alatta fogdarab / gyökér. Én viszont oldalirányba olyanfájdalmat érzek mint amikor egy fog az ínyből akar előtörni, mintha a ránőtt fogínyalatt éreznék valamit.

mögötte egy teljesen kijött bölcsességfog , normális állásban van.

mindez körzeti orvosnál történt, nincs pénzem másik orvosra ezért nálavoltam, ő kikéri magának hogy benthagyott volna valamit, ne menjek vissza mert nemtud mit csinálni,...ha elmegyek egy másik orvoshoz és beigazolódik hogy tényleg benne van egy darab , tehetek e panaszt a körzeti orvosra?

2017. jan. 25. 19:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! Röntgenen egyértelműen látszik, hogy van-e bent valami. A fogmeder széleit érezheted élesnek.

A fájdalmad szerintem fogmedergyulladás miatt lehet. Ez akkor alakul ki, ha a húzás után az üregben keletkezett vérrög sérül, vagy teljesen szétesik. Így a csont fedetlenül ott marad, remek talaja az infekciónak.

Széteshet a vérrög öblítéstől, piszkálástól. Szóval először is ne piszkáld se ujjal se nyelvvel. Ha fájdalmaid vannak menj vissza, mondd, hogy úgy érzed, begyulladt a fogmeder. Ilyenkor kitisztítják, esetleg kapsz antibiotikumot.

Egy fogászati asszisztens

2017. jan. 25. 20:58
 2/3 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ!

örülök hogy egy szakmabelitől kaptam választ , így kicsit megnyugodtam.

igen valószínűleg a vérrög az eltűnt, nem úgy gyógyul ahogy más húzások..

2017. jan. 25. 21:16
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanez volt, és tényleg az a fogmeder. Ha majd begyógyul, eltűnik. Ráhúzódik az íny. Addig ecseteld Pflogosol oldattal a fog helyét, ez felgyorsítja a gyógyulást. Hónapok is lehetnek, mire teljesen rendbe jön.
2017. jan. 27. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!