Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Cseréltessem ki az amalgán...

Cseréltessem ki az amalgán tömést? A fogorvos szerint zsugorodhatott, ami romlást eredményezhet ez igaz? Illetve mérgezés felléphet a tömés kiszedésénél?

Figyelt kérdés
A héten voltam a fogorvosomnál fogkőleszedésen, illetve egy pici kiesett tömést pótolt. És akkor mondta, hogy a két alsó 6-6 -os fogaim amalgán töméseit javasolja. Nem szuvasak és nem is fájnak. Azt mondta, hogy ezek a kb 15 éves tömésrk zsugorodhattak és akkor alászivároghaz az étel, így romolhat a fog, hogy észre sem veszem csak ha majd megfájdul de akkor mar késő lesz. És olyan is olvastam, hogy a tömés kiszedés nagyon veszèlyes és van olyan orvos, aki nem is vállalja. És van olyan aki csak megfelelő intézkedésekkel szedi ki figyelve a biztonságra. Pl: vegyvèdelmi ruhában.stb. Most nem tudom mi tévő legyek. Mert attól is félek, ha nekiáll fúrni, akkor roncsolódha is valamennyire a fog. Van valakinek tudása, vagy tapasztalata erről a témáról? Előre is köszönöm!
2017. jan. 23. 05:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Csak kórházban tudják kiszedni, mert az annyira mérgező, hogy a legnagyobb készültség mellet csinálják.
2017. jan. 23. 06:56
 2/6 anonim ***** válasza:
6-os fognál én nem engednék hozzányúlni amíg nincs vele gond, azokat még gyökérkezelni is nehéz, mivel 3 gyökerük van és néha nem is lehet, ha görbe a gyökér. Ha kicseréli a tömést, akkor nagyobb lyukat kell fúrni, mint volt, és ez gondot is okozhat.
2017. jan. 23. 08:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Regen csak amalgn volt es megsem volt vele senkinek semmi baja.

Nekem volt ami 20 evig hibatlan volt...

2017. jan. 23. 09:09
 4/6 anonim ***** válasza:
A történet mérgezéses-vegyvédelmi ruhás oldala színtiszta hülyeség, cseréltetni egy idő után viszont tényleg kell, mert az amalgám elválik a fogtól és a mikroszkopikus réseken valóban be tud szivárogni minden, ami nem oda való. Nekem átlagosan 15 évesek voltak a cserélt töméseim, amik mind mélyen alá voltak már szuvasodva. A csere során mindenképpen kell egy picit fúrni a fogból, és ha esetleg nagyon mélyen szuvas, akkor gyökérkezelésre is szükség lehet.
2017. jan. 23. 19:01
 5/6 A kérdező kommentje:
Hű! Köszönöm szépen a válaszokat! Most mégjobban elbizonytalanodtam. Mindenki mást javasol. További tapasztalatokat még szívesen fogadnék! Ha kifúrják az amalgánt nem lehet mérgezést kapni? :)
2017. jan. 23. 23:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem kapsz tőle mérgezést. Szerinted itt írogatnék három amalgámcsere után, ha bármiféle mérgezést kaptam volna? A nagyját egyben kikanyarintják, a többit kifúrják, senkinek nem lesz tőle baja.
2017. jan. 23. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!