16 évesen mozog és fáj egy fogam. Ez tejfog vagy már maradandó?
Na szóval, a fog az nekem bal oldalon az ötödik, úgyhogy még lehet tejfog. Tudom hogy megesik ha még ilyen korban esnek ki tejfogak. Engem az aggaszt hogy ez csak egy kicsit mozog és picit fáj.
A fog maga egy kicsit fehérebb mint a többi, viszont méretben ugyan akkorának tűnik.
Kiskoromban is néha előfordult hogy fájt amikor egy fog kiesett, és még gyökere is volt, pedig már nőtt alatta a másik.
Mennyire kéne aggódnom? Lehet hogy nem nő alatta a fog, vagy ez már maradandó? Magától kezdett mozogni, nem estem el sehol, nem ütöttek meg, semmi ilyesmi.
Menj el fogorvoshoz.
Egy röntgen felvétel azonnal kimutatja, hogy tejfog-e. Ami ilyen idős korban már valószínűtlen. A fogváltáson már túl vagy, a bölcsességfogak kifejlődése van hátra. Ha mind megvan, akkor 28 fogad van, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!