Valakinek vették már ki a bölcsességfofait altatásban? Hogyan kell ezt elképzelni? Be kell feküdni miatta?
Valószínű, hogy mind a négyet ki kell venni, de az alsókat biztos. Szeretnék egyszerre túl lenni rajta, nem négyszer átélni, bár az sem lenne nagy gond. Magánfogorvosnál lenne jobb? Vagy a kórházban is kérhetem altatásban?
Egyébként suliba mikor lehet vele menni? Anyáék nem hiszem, hogy napokat engednének hiányozni.
A fogorvost is megkérdezem erről, de egyszer itt érdeklődnék.
2015-ben vették ki egyszerre mind a 4 bölcsességfogamat altatásban a Szegedi Klinikán. A műtét délelőtt volt, viszont éjszakára bent kellett feküdnöm megfigyelésen. Kaptam ott egy hátul gombolós hálóinget, betoltak a műtőbe, elaltattak, aztán felkeltem nemsokkal a műtét vége után. A fájdalomcsillapítóra alig volt szükségem. Nagyon punnyadt voltam, szinte végigaludtam a napot és az éjszakát is. A számát alig bírtam kinyitni, és semmi étvágyam nem volt (de nem voltam rosszul). Én úgy időzítettem a műtétet, hogy az őszi szünet első napján vették ki, így egy hetet otthon tudtam maradni pihenni anélkül, hogy a suliból hiányoztam volna. Egy hétig amúgy sokat aludtam, fáradékony voltam, és alig tudtam enni, mivel a szám a varratok miatt csak 1-2 cm-re nyílt ki (banánt és főtt krumplit ettem). Volt egy lány, akit előttem 2 órával műtöttek ugyanezzel (ugyanabban a kórteremben voltunk). Ő sokkal rosszabbul viselte. Odaadtam neki az én fájdalomcsillapítómat is, annyira fájt a foga (bár az tény, hogy őt nem az az orvos műtötte, aki engem, szerintem ez is benne van). Este magamtól ki tudtam menni pisilni, őt a nővérek támogatva vitték ki. És neki a szája vonalában az arcán olyan lett a bőre, mintha szétfeszítették volna műtét közben. Nagyon sírt is miatta, amikor meglátta. Nálam ilyen nem volt. De persze nem reagál mindenkinek a szervezete ugyanúgy.
20N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!