Fogfehérítés után nem javasolt ételek?
- 2 napig nem javasolt savas ételeket és italokat enni-inni (pl. citrusok, cola, paradicsom, paradicsomos készítmények),
- és 7 napig nem javasolt a következőket: kakaó, csoki, cola, kávé, pirospaprikából készült ételek, minden paradicsomos ételek-italok, vörösbor, piros bogyós gyümölcsök (eper, áfonya) és zöldségek (pl. cékla, vöröskáposzta, vörösbab), rágógumi, likőrök, szószok (piros paprikát és olajait tartalmazó készítmények, dresszingek), karotin tartalmú ételek (pl. répa, sütőtök),
- VALAMINT: színezéket tartalmazó cikkek pl. szájvíz, fogkrém, dohány, cigaretta
- ÉS semmi olyat, amikben színezék is található.
Tehát: gyakorlagilag elég sok mindent!
A kezelés után "fogszín diéta" javasolt, ami világos ételeket takar. Például rizs, vagy csirkemell, főtt sonka, körte, tofu.
Én tegnap voltam fogfehérítésen, ott kaptam ezt a listát amit bemásoltam neked.
Ez a 2. napom, és én azóta már ettem rántott csirkemájat burgonyapürével, mekis tojásos-baconos reggelis szendvicset amibe nem kértem ketchup-ot, zabkorpás kekszet, 1 db joghurtot, ma pedig szinte tojtam az egészre, mert vígan lapátoltam be "hótt piros, nagyon-nagyon vörös és nagyon-nagyon paprikás színű pörköltes-hagymás alapú resztelt májat burgonyapürével, reggelire 2 db korpás zsemlét táliszalámival.
Ahogy megnyitottam a kérdésed, most szürcsölöm a kávémat, mert már nem bírom ki :)
A fogkrémemben nincs csík, az fehér :D
A nagyon paprikás resztelt májtól amit ma du. ettem se lett semmi baja! Ugyanolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!