Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogfehérítés után nem javasolt...

Fogfehérítés után nem javasolt ételek?

Figyelt kérdés
Az alapokat tudom, de a kakaó is ezek közé tartozik? Tejbegrízbe keverve?

2017. jan. 7. 16:50
 1/4 A kérdező kommentje:
Meg elvileg színezett fogrémet se lehetne, de épp most vettem paradontaxot az ínyem miatt, de annak ilyen narancssárgás színe van. Inkább még ne használjam egy ideig?
2017. jan. 7. 16:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Szines ételeket és italokat nem szabad, tehát kakót sem és csak fehér fogkrémet.
2017. jan. 8. 08:39
 3/4 anonim ***** válasza:
63%

- 2 napig nem javasolt savas ételeket és italokat enni-inni (pl. citrusok, cola, paradicsom, paradicsomos készítmények),

- és 7 napig nem javasolt a következőket: kakaó, csoki, cola, kávé, pirospaprikából készült ételek, minden paradicsomos ételek-italok, vörösbor, piros bogyós gyümölcsök (eper, áfonya) és zöldségek (pl. cékla, vöröskáposzta, vörösbab), rágógumi, likőrök, szószok (piros paprikát és olajait tartalmazó készítmények, dresszingek), karotin tartalmú ételek (pl. répa, sütőtök),

- VALAMINT: színezéket tartalmazó cikkek pl. szájvíz, fogkrém, dohány, cigaretta

- ÉS semmi olyat, amikben színezék is található.

Tehát: gyakorlagilag elég sok mindent!

A kezelés után "fogszín diéta" javasolt, ami világos ételeket takar. Például rizs, vagy csirkemell, főtt sonka, körte, tofu.

Én tegnap voltam fogfehérítésen, ott kaptam ezt a listát amit bemásoltam neked.

Ez a 2. napom, és én azóta már ettem rántott csirkemájat burgonyapürével, mekis tojásos-baconos reggelis szendvicset amibe nem kértem ketchup-ot, zabkorpás kekszet, 1 db joghurtot, ma pedig szinte tojtam az egészre, mert vígan lapátoltam be "hótt piros, nagyon-nagyon vörös és nagyon-nagyon paprikás színű pörköltes-hagymás alapú resztelt májat burgonyapürével, reggelire 2 db korpás zsemlét táliszalámival.

Ahogy megnyitottam a kérdésed, most szürcsölöm a kávémat, mert már nem bírom ki :)

A fogkrémemben nincs csík, az fehér :D

A nagyon paprikás resztelt májtól amit ma du. ettem se lett semmi baja! Ugyanolyan.

2017. jan. 10. 18:03
 4/4 anonim ***** válasza:
3as hát te hulye vagy.
2019. febr. 6. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!