Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Duzzanat a fogínyen, mi lehet az?

Duzzanat a fogínyen, mi lehet az?

Figyelt kérdés

Két hete vettem észre, hogy valami kis lencse méretű duzzanat van az ínyemen legfelül, a foggyökér teteje magasságában, nem piros, nem is fehér, ugyanolyan színű, mint az ínyem. Nem fáj, nem is érzékeny, se az, se a fogam. Egyébként egy kb. másfél éve tömött fog felett van, november elején voltam dokinál, mert egyik nap kicsit fájt, megröntgenezte, de nem volt ott semmi, ezért csak antibiotikumot írt fel, két nap múlva már semmi bajom nem volt. Ezt a kis duzzanatot másfél hónappal utána vettem észre. Azonnal nem tudtam elmenni, lévén, hogy egyetemre járok és egész héten vizsgáim voltak, utána meg akartam keresni, de már szabadságon volt és csak két hét múlva lesz újra. Addig nem tudok mit kezdeni, idegen orvosokhoz nem akarok járkálni az a pár nap miatt.

Mi lehet ez? Készüljek fel rá, hogy cisztát talál majd az orvos? Valakinek volt már ilyen, amit műtét nélkül meg lehetett oldani?

2016. dec. 29. 02:16
 1/2 anonim ***** válasza:
Ciszta. A foggyökértől jön, később majd kifakad.Nem szokott fájni, de szükséges az orvos, mivel romlik a fog.
2016. dec. 29. 06:29
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem gyökérkezelték az ilyen fogam és rendbejött.
2016. dec. 29. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!