Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 1db fog pótlására hid?

Renesmee98 kérdése:

1db fog pótlására hid?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az a helyzet hogy elég elöl van az az egg db fog es implantátum borzalmas árakon van... Hídra gondoltam de rákeresve elég gondban voltam high ezek az árak most akkor hogy is vannak... Szóval ugye a kihúzott fogam mellett levö 2-t le kell csiszolni így egy 3tagú hid kell. Es én olyat láttam hogy pl cirkonium hid/60000 ftmost akkor abba az árba benne van a mellette levö 2lecsiszolt fog is?
2016. dec. 27. 17:04
 1/7 anonim ***** válasza:
hát hidat ne csináltass szerintem, tönkre teszi pár év alatt a másik két jó fogadat is
2016. dec. 27. 17:14
 2/7 TR75 ***** válasza:

Nem feltétlenül kell 2 fogat csiszolni, lehet egyet is, de erősen meggondolandó, mert nem lesz stabil és a hiányban levő pótlás elhúzhatja az egészséges fogat (na, meg persze könnyebben törik).

A koronák árait darabra szokták megadni, tehát a híd a két pillérrel 3x a korona ára. A 60 000 forint darabonként értendő. A cirkónium fogpótlás nem olcsó (persze, kinek mi az olcsó). Ha konkrétan a fogorvos árait nézed, akkor ebben benne van minden, munkadíj és a pótlás.

Nem kell amúgy feltétlenül csiszolni a mellette lévő fogakat, létezik az inlay-híd, ami olyan, mintha a mellette lévő két fogban egy-egy tömés tartaná a hidat. Csak persze ez nem alkalmazható minden fognál (és nem olcsó), elöl, ha jól tudom, nem megy.

2016. dec. 27. 17:24
 3/7 TR75 ***** válasza:
Ja, igen. Ha már cirkónium, akkor ez ugye kiszámolva 180 000 pénz összesen, amiből lehet, hogy egy beültetés+korona is kijön. Érdemes meggondolni (ha van rá keret).
2016. dec. 27. 17:25
 4/7 A kérdező kommentje:
Értem, akkor az kb 180 000ft lenne az implantátum is ekkörül van úgyhogy meggondolandó. Köszönöm a válaszokat! :)
2016. dec. 27. 17:27
 5/7 TR75 ***** válasza:
Az implantátumnál arra figyelj, hogy külön kell fizetni az implantátumért és külön a koronáért. Tehát ha azt írják, hogy az implantátum mondjuk 150 000 pénz, akkor abban nincs benne a korona, ami rákerül.
2016. dec. 27. 17:31
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, Meg természetesen az aki meg fogja csinálni mindent megérdeklödök tole csak próbálok felkészülni hogy kb mennyire számítsak!
2016. dec. 27. 17:39
 7/7 TR75 ***** válasza:
Nem olcsó :/
2016. dec. 27. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!