Kell állandó fogszabályzó vagy elég az éjszakai is?
Jobb oldalamnál a szemfogam rossz helyen nott ki (fentebb mint kéne) és egyszerűen nem tudok rendesen mosolyogni és ez baromira zavar. Az alsóra szerintem elég lenne az éjszakai is...
Mennyibe kerül egy állandó/éjszakai fogszabályzó Nagykőrösön/Kecskeméten/Cegléden?
14-15 éves vagyok
1: majd a fogorvos eldönti, laikusok látatlanban nem tudnak mondani semmit.
2: ne mondd, hogy nem tudod, hány éves vagy!
Tisztázzuk. Van kivehető és állandó azaz rögzített fogszabályozó.
A kivehetőt nevezik hülye módon éjszakainak, mert az emberek többsége azt hiszi hogy csak este kell hordani, nagy tévedés. A kivehetőt ugyanúgy hordani kell mint magát a rögzítettet amit nem tud az ember eltávolítani a szájából. A kivehető azért kivehető mert könnyebb tisztítani és nem kell felragasztani a fogra ami a fogzománc károsodásával járhat. Én a kivehetőt javasolnám, de a rögzített is jó. A kivehető olcsóbb, a rögzített drágább. Szerintem próbálkozz több orvosnál is és kérj árajánlatot mindkét fajta készülékre.
Kivehetőt fogtechnikus készíti és továbbítja a fogorvosnak, a rögzített pedig előre gyártott elemekből van amit a fogorvos rak össze a szádban és ragaszt össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!