Az baj, ha sokáig mosom a fogam?
Figyelt kérdés
Mások általában fele annyi idő alatt végeznek, int én. Többször is átmegyek minden részen, és igyekszem mindenütt alaposan megsikálni a fogam. Ha utána valahol lepedékes marad, és nem sima, akkor az zavar, így igyekszem egy pici részt se kihagyni az alapos dörzsölgetésből. De elgondolkodtam, hogy vajon nem ártok ezzel a fogaimnak, hogy sokáig és viszonylag erősen súrolom? (napi 2x mosok fogat, közepes besorolású fogkefével)2016. nov. 4. 23:08
1/1 anonim válasza:
Szerintem árthat. 2 éves kor alatt egyáltalán nem ajánlják a fogmosást fogkefével, a fogzománc sérülékenysége miatt. Evés után 1/2 óráig sem ajánlott, gyümölcs után meg pláne nem ajánlott a fogzománcot sikálni, mert fel van puhulva. Szerintem a fogat csak annyira szabad sikálni, hogy azért valamennyire tiszta legyen, de inkább a fogközöket ajánlott fogselyemmel kitisztítani, onnan nehezebben ürül ki a kajamaradék.
Kislányom kapott homokórás fogkefetartót, de én sose fogom őt arra biztatni, hogy percekig súrolja a fogzománcát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!