Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit fognak velem csinálni? :S

Mit fognak velem csinálni? :S

Figyelt kérdés

Holnap megyek fogászatra.

Az van, hogy én barom állat, hagytam tök elszuvasadni egy-két fogam, és az egyik már olyan rossz volt, hogy múlt héten ráharaptam valamire, amitől úgy bedurrant, hogy csak na. Hétfőn elmntem a magándokimhoz, aki BETÖMTE!!! Én meg most olvastam, hogy mivel már fájt, egyből gyökkezelnie kellett volna. Később visszamentem, mondtam, hogy fáj, de nem nagyon izgatta. Most már annyira kész vagyok, hogy holnap elmegyek a szentikályi útiba.

A gond csak az, hogy nagyon be vagyok parázva, hogy ezzel még mit lehet kezdeni. Ugyanis azt veszem észre, hogy most már egyre kevésbé fáj, de nem tudom, hogy ez jó vagy rossz jel. Nem jelentheti azt, hogy a gyökerek kezdenek elhalni? És nem vagyok 100%-ig biztos benne, de olyan, mintha kicsit mozogna is. Lehet hogy ki kell húzni, nem elég a gyökérkezelés?:S:S Nagy szívás, mert még csak 17 éves vagyok:S

2010. ápr. 25. 18:38
 1/8 anonim ***** válasza:

melyik fogadról van szó? nagyörlő? nem lett volna szabad betömni..ha mozog akkor kifogja húzni..de valószínü csinál egy röntgent és arrol megleeht állapítani hogy mi vele a helyzet, de amugy ne parázz.

egy fogtechnikus

2010. ápr. 25. 18:42
 2/8 A kérdező kommentje:
asszem a 2. zápfog
2010. ápr. 25. 18:46
 3/8 anonim válasza:

Nekem is ez volt két nagyőrlőmmel és én is úgy éreztem hogy az egyik mozog. Elmentem dokihoz és kihúzta mindkettőt, mert ár nem lehetett vele mit csinálni. Ha teheted ne a szentkirályiba menj...

14/L

2010. ápr. 25. 18:46
 4/8 anonim ***** válasza:
egyetértek, csak ha tényleg iszonyat sürgős akkor menj a szentkirályiba! én már megszívtam ott régen...
2010. ápr. 25. 18:49
 5/8 A kérdező kommentje:
hát nem tudom. figyelj, most egy olyan magándokinlá voltam, aki 10e-ért töm egy fogat, és mégis lehet, hogy miatta most ki kell húzni. Ennél jobban szerintem egy sztk-s sem cseszheti el.
2010. ápr. 25. 18:49
 6/8 anonim ***** válasza:

Honnan veszed azt, hogy gyökérkezelni kellett volna? Attól mert fáj, az nem azt jelenti, hogy begyulladtak az idegek, csak azt, hogy a szuvasodás elérte az idegeket. Semmi nem indokolta volna jobban a gyökérkezelést, mint a tömést. A dokid valószínűleg látta fúrás közben, hogy milyen mély a szuvasodás, látta volna, ha gyökérkezelni kell. Nem csinált semmit rosszul, csak próbálta menteni a fogad, ugyanis a gyökérkezeléssel gyakorlatilag megöli azt.

Ettől függetlenül lehetséges, hogy mégis gyökérkezelni kell, de ha a szuvasodás pont a határon volt, akkor lehetséges lett volna, hogy menthető a fog csak egy töméssel.

És ha hétfőn voltál dokinál, akkor nem kell azért kihúzni a fogat, mert betömte. Se akkor ha jól járt el, se akkor, ha rosszul. Ha a tömés nem járt "sikerrel", akkor utána következik a gyökérkezelés.

De a dokid jól csinálta, csak adott egy utolsó utáni esélyt a fogadnak.

2010. ápr. 25. 22:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen, hogy nagyőrlőmet betömte, pedg egy baromi nagy lyuk volt rajta, nagyon fájt, visszamentem és gyökérkezelte. Szerintem ha teheted ne a szentkirályiba menj, ott tuti húzni fogják, és elég fiatal vagy, hogy elveszítsd egy fogad. Csak akkor menj, ha elviselhetetlen a fájdalom.
2010. ápr. 25. 23:46
 8/8 A kérdező kommentje:

Na! Szóval: ma voltam a szentkirályiba, halál rendes csaj dolgozott a fogamon, és nem húzott:) épp ellenkezőleg: gyökérkezelni fogja, most meg tett bele valami idegölő pasztát. A gond az, hogy egyelőre ugyanúgy fáj, és most már komolyan kezdek aggódni, hogy bele fogok őrülni, mivel több, mint egy hete fáj!!:'( De eloszlatnám a kételyeket, szerintem jó a szentkirályi, legalábbis én jól jártam ott:)

Kedves utolsó előtti nagyokos barátom!!

Csakhogy ez a fog nem szimplán fájt, hanem pokolian!! hidegre-melegre, magától, ráharapásra, érintésre. Nem kicsit, nagyon! Márpedig kérdezd meg bármelyik értelmes fogorvost, és azt fogja mondani, hogy egy ennyire gyulladt fogat, amire rá sem lehet harapni, gyökérkezelni kell.

2) csak úgy elmondanám, hogy tényleg, baromi aranyos, hogy meg akarta menteni, tényleg!! csakhogy most miközben a doktornő fisszafúrta a tömést, olyan büdös volt, mint állat!! Ugyanis pont ő ölte meg azzal a fogamat, hogy egy baromi nagyg töméssel lezárt, benn maradta a sok trutyi, úgyhogy most már az egész állkapcsom fáj! És nem tudom meddig.

Ráadásul pont most tz tz hátán van, mindjárt kisérettségizem, esszét kéne írnom, de egyszerűen semmit nem tuok csinálni, mert megőrülök!!!

2010. ápr. 26. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!