Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzós leszek lenne...

Barbi1015 kérdése:

Fogszabályzós leszek lenne pár kérdésem azokhoz akik szintén fogszabályzósak/voltak vagy akik esetleg ismernek olyat aki fogszabályzós/volt? Kérlek írd oda a nemed és a korod!

Figyelt kérdés

1.Tényleg minden étkezés után fogat mostál pl. ha suliban ettél egy szendvicset akkor is?

2.Volt olyan mikor úgy érezted, hogy büdös a szád?

3.A fiúknak mi a véleménye a fogszabályzóról van ezzel kapcsolatos élményed (vagy ha fiú vagy neked mi a véleményed a fogszabályzós lányokról)?

4. Lehet csókolózni fogszabályzóval ha igen akkor miben más mint fogszabályzó nélkül?

5.Milyen fogszabályzód volt? (fém, porcelán, gumi brakettes vagy nem ha igen milyen színű, mind kettő fogíven vagy csak az egyiken?)

6.A fehér gumi vagy a porcelán fogszabályzó tényleg besárgul?

7.Egy pl. hamburger megevése után volt, hogy bele ragadt a fogszabályzódba?

8.Mennyi ideig voltál fogszabályzós?

9.Egy sulis napon hányszor mostál fogat?

10.Próbáltál vele rágózni?

Előre köszi a válaszokat :)

2016. okt. 2. 14:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

1.Egyelőre próbálkozom vele, csak 1 hónapja van meg, még lelkes vagyok. :)

2. Nem volt.

3.Mivel én is fogszabis vagyok nem gondolok róla semmi rosszat. (Előtte is így voltam ezzel.)

4.Nekem már sikerült, számomra teljesen olyan volt mint nélküle, a másik fél véleményét nem tudom.

5.Porcelán fogszabályzóm van.

6.Még nem sárgul, reméljük ez így is marad. :)

7. Sajtostejfölös lángos volt a legmerészebb dolog amit ettem vele, eléggé beleragadt, igen.

8. 1,5-2 év a kezelés tervezett időtartama. (+ egy "kis" állcsont műtét az aranyos nyitott harapásom miatt..:D)

9. 3+

10. Próbáltam,semmi gondot nem okozott, az orvos is megengedte.

21/F

2016. okt. 9. 18:07
 12/13 anonim ***** válasza:

1. Én nem szoktam mindig, főleg suliban, mert nem is lenne rá lehetőségem. Egy kis vízzel szoktam öblögetni és a nagyon látható ételmaradékok ilyenkor ki is jönnek belőle.

2. Igen, sokszor érzem úgy, de szerintem nálam most az is közrejátszik, hogy van egy rossz fogam (alul, és ott nincs fogszabályzó), miután megcsináltattam, nem biztos hogy ilyen sokszor fogom annak érezni. De ha beveszek egy rágót, már nincs is gond :D

3. Élményem nincs, lány vagyok, de szinte kivétel nélkül mindegyik fiúnak tetszik, vagy ha nem is kifejezetten tetszik neki, de abszolút nem zavarja.

4. Eddig még benne nem volt szerencsém kipróbálni, csak nélküle :D

5. Fém fogszabályzóm van, önligírozós, azaz nincs rajta gumi és csak felül van még.

6. -

7. Igen, az egész beleragad, de diszkréten el lehet távolítani nagyjából mindent az öblögetős és nyelvvel picit piszkálgatós módszerrel:D

8. 3 hónapja viselem.

9. Sulis napon átlagban 2-3 (reggel, suli után, este), de van hogy többször, ha épp eszegetek itthon valamit és esetleg nagyon telemegy étellel és zavar.

10. Persze, azt hiszem már a második-harmadik héten rágóztam

2016. nov. 4. 20:17
 13/13 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok, véletlen küldtem el, így is elég hosszú, de még azt tenném hozzá, hogy fogorvos millió dolgot tiltott meg hogy egyek, de én mindent eszek és nem azért mert én olyan vagyok, hogy nem érdekelnek a szabályok, hanem mert gond nélkül megy bármi evése :) rágózás is teljesen oké, azt leszámítva, hogy ha sokáig rágózok, akkor jobb hátul számat felsérti, de hamar begyógyul és a rágóért megéri :D

15/L

2016. nov. 4. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!