Tegnap kihúzták egy magán ügyeleten a fogamat mert be volt gyulladva és már nagyon fájt...gennytasak is jó nagy lett az államnál. A doki összevarta, hátsó 6os fog volt, jó nagy, a doki megszenvedett vele, 2 darabba szedte ki, az egyik gyökere kampós volt és totál belekapaszkodott az ínyembe. Írt fel Dalacin antibiotikumot meg adott cataflamot, az érzéstelenítő után eléggé fájt az állkapcsom, de a fájdalomcsillapító egész jól levitte és ma már csak elenyésző a fájdalom. Dalacint is szedem, de ma belázasodtam, és nem értem miért... Ez gáz foghúzás után? Nem vérzik most, fájni se nagyon fáj, csak a gennytasak van az állam alatt, de arra azt mondta a doki, hogy majd a Dalacintól felszívódik. Mi lehet a gond? Ez természetes hogy hőemelkedésem, lázam van? (nem tudtam megmérni, csak érzem...) Előre is köszi a válaszokat
2016. okt. 2. 12:04
1/5 anonim válasza:
Nekem is volt egy hasonló foghúzásom két évvel ezelőtt, de az alatt nem volt genny.
Én is kaptam Dalacint, de az sajnos csak a gyulladást csökkenti, a gennyzacskót, cisztát nem fogja eltűntetni. Annál gyökércsúcs-rezekciót szoktak végezni, bár foghúzás nélkül... A Te esetedben csak ki kellett volna szedni a cisztát.
A láz normális lehet nagyobb beavatkozások és gyulladások után, de szerintem érdemes felkeresned egy másik fogrovost, főleg, ha az egész állkapcsod fáj! Nehogy a genny tovább terjedjen a többi fogadra!
2016. okt. 2. 12:13
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Hát, múltkor még nem húzták a fogam de akkor is begennyesedet, simán levitte a gyógyszer, eltűnt 5 nap alatt. Pedig amúgy jó fej volt a fogorvos, és elég profin csinálta, csak már nem akarta megvárni amíg a gyulladás elmúlik mert ezt már ki kellett húzni. Amúgy már szinte nincs fájdalmam, maximum feszítés a genny miatt. Csak ez a láz.
2016. okt. 2. 12:19
3/5 anonim válasza:
Ha 1-2 napon belül nem múlik a láz, akkor mindenképp menj vissza az orvoshoz!
Ahogy pedig írtad is, lehet hogy ideiglenesen lehúzza a gennyes duzzanatot az antibiotikum, de végleges megoldást nem jelent.
Nekem volt gyökércsúcs rezekcióm egy apró ciszta miatt, és a szájsebész mondta is, hogy nem ad a műtét után antibiotikumot, mert felesleges lenne, úgyse hatna.
A sebre viszont ajánlom a Corsodil szájöblögető oldatot! (Alkoholmenteset!) Nekem a varrott sebemet eltűntette egy hét alatt! :)
2016. okt. 2. 16:38
4/5 A kérdező kommentje:
köszi a választ. a végleges megoldás is már meg van, kihúzták a fogam, ettől keletkezett mindig a genny. csak már gennyes volt mikor kihúzta, ez most jobban fellángolt. ha gáz lesz, természetesen vissza fogok menni... sajnos problémás volt ez a fogam, sejtettem hogy miután kiszedik nem hagyja annyiban :)
2016. okt. 2. 20:48
5/5 anonim válasza:
Remélem, hogy elmúlik a lázad és az ínyed is hamar rendbe jön!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!