Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez normális foghúzás után?

Ez normális foghúzás után?

Figyelt kérdés

Sziasztok! KEdden húzták a bal hátsó hatosomat. Utána fájt, de elviseltem. 4.-napon vagyok, és a fogamon ilyen fehérkés réteg alakult ki ami kicsit folyós állagú. Itt ott zöldes vagy szürkés foltok rajta. De ez mind a lyukon. Majd fogtam pici zsebkendő darabokkal felitatgattam egy picit, majd lejjebb egy ilyen inkább barna állagú valamit találtam. az alvadt vér nagyon büdös? Nagy lehet a baj? Nyugtassatok meg hogy semmi gáz, vagy hogy nagyon egyszerű a dolog. Egyébként az ínyem szépen gyógyul oldalt még fáj egy kicsit.

Üdv: Radeon 15/f

2010. ápr. 23. 19:19
 1/9 anonim ***** válasza:
55%
Ez teljesen normális. Ne piszkáld, mert később fog begyógyulni. Gondolom a fogorvosod elmondta, hogy mit nem szabad enni, inni (tejtermék, tojás, alkohol), kerüld a dohányzást, a rágózást, ne öblögess, és a véralvadékot ne piszkáld ki, ne hajolgass pár napig...stb. Ne rágj azon az oldalon, vigyázz, hogy ne nagyon kerüljön étel a sebbe.
2010. ápr. 24. 00:33
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Az normális, hogy nagyon nagyon büdös?
2010. ápr. 24. 08:39
 3/9 anonim ***** válasza:
56%
Azért büdös, mert valószínűleg belement egy kis kaja... Egyél tictac-ot, vagy valamilyen mentolos cukrot, és akkor nem érződik annyira.
2010. ápr. 24. 13:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

szia:)

teljesen normális ilyenkor, elhiheted nekem, mert volt már pár foghúzásom:(

az a fehér, alvadt réteg majd lejön idővel, semmiképp ne piszkáld, mert érzékeny és vékony még ott az íny:)

és ha piszkálod nehezebben gyógyul:)

az jó ötlet, h mentolos vmit egyél, de arra vigyázz, hogy pl. cukorkával ne sértsd meg az ínyed ott:)

vagy szájspray, szájvíz is jó lehet rá:)

és még arra is vigyázz, h ha mosod a fogad, óvatosan azon a területen...:)

semmi gond nincs ne aggódj:)

jobbulást:)

2010. ápr. 26. 19:05
 5/9 anonim ***** válasza:
No Para! XD
2010. ápr. 27. 15:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Kösz :D
2010. ápr. 27. 18:42
 7/9 anonim ***** válasza:
az alvadt vérnek vannak különböző szinei mielőtt felszivódik. nem kell megijedni. de megdöbbentem, mikor a héten megkérdeztem a fogorvosomat hogy huzás után mikor ihatok és ehetek. azt válaszolta ,hogy ha kimegy az érzéstelenitő hatása utána ehetek. U.is ha érzéstelenités alatt eszel könnyen beleherephat az ember a nyelvébe vagy a szjájába,mert nem érzel semmit.tehát ez a legujabb.
2010. ápr. 27. 19:26
 8/9 anonim válasza:
Foghúzás után 1 nappal lehet rágózni, úgy hogy kikerülöm a sebet? Nem tudom, hogy tisztítsam ki, mert azt mondta a fogorvos, hogy óvatosan fogkefével, de hiába vettem extra puha fogkefét, így is fáj nagyon... de nem szeretném, hogy begyulladjon! Öblögetésre azt mondta, hogy azt nem javasolja.
2014. ápr. 9. 18:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Azon az oldalon ne rágózz. Azt nem tudom h mit szeretnél kitisztítani. Az alvadékot nem szabad kiszedni a fog helyéről. A fogaidat moshatod ahogy előtte. Ameddig ott az alvadék, addig ne öblögess, mert ha kijön akkor megint vérezni fog.
2014. ápr. 9. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!