Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért bunkók a fogorvosok...

Miért bunkók a fogorvosok azokkal az emberekkel akiknek nem tökéletesen a fogsoruk pl. ferdén áll vagy hasonlók?

Figyelt kérdés
Nem a lyukas, kevésbé ápolt fogakra gondolok.

2016. szept. 16. 11:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem találkoztam még ilyennel, pedig kuszák a fogaim, és olyan is volt, hogy kiesett a tömésem aztán hónapokkal később mentem el. Jó, az ostobaság volt, de akkor sem szóltak semmit.

Egyébként meg mondhatná a magáét, megmondanám, hogy szívesen megcsináltatom, ha a doktor ún/nő fizeti a félmillás felnőtt fogszabályzást... nagyjából ők is tudják, hogy mik a kereseti viszonyok, és tisztában vannak vele, hogy a legtöbb embernek a fogtömetés is gondot okoz anyagilag, nemhogy a szabályzás.

2016. szept. 16. 12:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mondanám azt hogy bunkók, inkább némelyik erőszakos, esetleg értetlen.

Pl. nekem is elég ronda a fogsorom, pótolni is kellene, stb. Szóval alapból lenne rajta egy 5-600 ezres meló!

Sajnos ezt nem engedi meg a pénztárcám. A legszükségesebb dolgokat mindig megcsináltatom, de aztán mindegyik jön azzal hogy ezt meg ezt meg ezt... mindenképpen pótolni kellene. Némelyik elég erőszakos stílusban adja elő. De amikor mondom, hogy sajnos most nem úgy állok hogy egyetlen fog pótlására ki tudjak adni 150ezer forintot, akkor mindegyik olyan értetlenül tud nézni.

El sem tudják képzelni hogy sok embernek mekkora pénz ez.

2016. szept. 16. 12:29
 3/8 anonim ***** válasza:
62%

A fogorvosok jelentős része szeret beszolni ha nem tökéletesek a fogai a paciensnek.

Szard le.

Egyébként...

Ha mondjuk van 32 rossz fogad és abból az egyik fáj, és ezért elmész hozzá akkor is köteles azt az 1 fogadat kezelni hogy megszüntesse a fájdalmat.

Ahoz hogy a többi fogad szar meg semmi köze nincs.

Te se szólsz be neki ha dagadt, vagy ronda nem?:-D

2016. szept. 16. 12:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon csúnyán elvolt rongálódva egy hátsó fogam, emellett volt 3 másik lyukas. Illetve eléggé sok fogkövem volt az alsó/felső fogaimon.

A fogorvosom a legnagyobb természetességgel kezelte a helyzetet. Kaptam 5 időpontot, és ennyi. :)

Nem szólt be miatta, még egy rossz tekintetet sem láttam az arcán, miközben így visszanézve, tudom, hogy hülye voltam. Szimplán nem érdekelt az egész, sok évig egy nagyon rossz korszakomban voltam. A fogak helyrehozása is benne volt a "megváltozok" dologban.

Azóta rendszeresen fogat mosok, fogselyem, szájvíz, a fogkő mégis hamar visszajön miközben csak vizet iszom évek óta.

A fogorvos mondta, hogy előfordul ilyen.

Félévente járok hozzá viszza.

Azóta elvettem feleségül a segédjét. :D Ez volt 6 éve. :D

2016. szept. 16. 12:50
 5/8 anonim ***** válasza:
91%
Vannak bunkók, főleg a kiégettek és a pénzéhes (ha tud rád hatni hogy csináltasd meg az neki pénz...) De a fiatalabb,modern gondolkodású orvosoknál nem tapasztaltam ilyet pedig nekem is kuszák, tudják hogy nem 2fillér a dolog és valószínű ha erőszakoskodna, bunkóznak még annyira se mennél, nekik pedig céljuk hogy menj, neveljék az embereket a helyes fogápolásra, rendszeres ellenőrzésre.
2016. szept. 16. 13:06
 6/8 Sunshinedoll ***** válasza:
68%
Én még egy ilyen fogorvossal sem találkoztam :/
2016. szept. 16. 13:08
 7/8 A kérdező kommentje:
De épp ez az én se szólok be neki, pedig azért elnézve a fogorvosok nagy részének sem tökéletes a fogsora.. Én ma voltam fogorvosnál és különösebb gondok nincsenek a fogaimmal azon kívül, hogy fogszabalyzot kéne hordanom viszont olyan gonoszan beszelt erről nekem a fogorvos, hogy csak neztem, pedig elmondtam neki, hogy évekig jártam és nem igazán kezdtek vele semmit.. Szerintem azért az orvos belegondolhatna abba egyrészt, hogy ez a páciensnek rosszul esik egyéb okok miatt is másrészt valószínűleg tisztában vannak az árakkal és azzal is, hogy ez nem minden ember számára megfizethető..
2016. szept. 16. 13:19
 8/8 anonim ***** válasza:
88%

Fogorvosnak tanulok, így talán tudok némi magyarázatot adni.

Nálunk egyetemen a protetika nagy professzora kb minden előadáson elmondja, hogy a legeslegeslegjobb dolog a világon az implantátum, a híd elavult, mindenki tanuljon meg implantálni. Rengetegszer mesél eseteket, ahol milyen klassz lett volna, ha a buta páciens az implantátumot választja, nem a teljes kivehető pótlást (annak készül ilyen, akinek egy foga sincs) 50ezer forintért. Egy darab implantátum ára 100ezer ft vidéken, erre pedig jön maga a korona. Hozzáteszem, hogy egy darab implantátumot kér az, akinek pl baleset kapcsán kitört egy foga. Azért ez elég ritka.... sokkal gyakoribb, hogy fogatlan, vagy majdnem fogatlan a beteg, ilyen esetben egy állcsontra (amiből ugye 2 van) kb 6 implanátumot tesznek, amire rájön a körhíd... milliós tételek.

És itt jön a lényeg. Csoporttársaim felét rögtön egyetem után bejáratott magán praxis várja az osztrák határon, Budapesten, a Balaton északi részén. A nyári gyakorlatokat is mind ott töltik. Én láttam a nyári gyakorlatom során sírva fakadni idős nénit, mert nem volt 80e forintja kivehető fogsorra. De ez Baranyában volt, valamint az Alföldön. De az a nyomorult leendő fogorvos, aki csak ilyen elit helyeket lát és véletlenül mégis kikerül egy nem túl gazdag környékre, az biz Isten nem tudja, hogy mit engedhet meg magának a magyar ember és mit nem. Főleg így, hogy a saját oktatóink is erre tanítanak minket.

Hozzáteszem, egy csoporttársam tavaly még előadta, hogy az átlag havi kereset egy millió forint... nem azt akarom mondani, hogy én ilyen meg olyan tökéletes vagyok, de sajnos egy orvosi egyetemre is felvesznek bármilyen hülyét, ha véleltlenül jó érettsegit ír.

2016. szept. 16. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!