A hátsó fogamon egy kisebb mákszemnyi lyuk van. Ezt már
be kell tömetni?
Figyelt kérdés
Nem sűrűn járok fogorvoshoz mert eléggé rettegek tőlük:S A körzeti dokiban meg lehet bízni?
2010. ápr. 23. 00:27
1/9 anonim válasza:
Mindenképp nézesd meg a fogad.
A körzeti dokikkal nekem csupa rossz tapasztalatom van. Még általános iskolás és gimis koromban csináltak néhány tömést. Az összes fogam, szám szerint 3, amit körzeti csinált, tönkrement és kásőbb gyökérkezelni kellett, ami egy vagyonba került. (A fájdalmat már meg sem említem...)
Nem ijesztgetni akarlak, a legtöbb magánorvos ugyanis körzetisként is dolgozik, de a magánrendelőkben sokkal több figyelmet fordítanak a páciensre és a munkavégzés eredményességére és esztétikusságára, mint a futószalagos rendszerben működő körzeti rendeléseken.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv!
22/L
2010. ápr. 23. 00:38
2/9 anonim válasza:
A körzeti orvos el fog küldeni a fogorvoshoz.
Egyébként a lyuk nem fog eltűnni, csak mélyülni. Rajtad áll, mit teszel. Betömeted most, vagy később, amikor mélyebbre kell fúrni, vagy vársz vele addig, amíg már csak kihúzni lehet.
Én elmennék vele most...
2010. ápr. 23. 00:39
3/9 A kérdező kommentje:
A körzeti fogorvosra gondoltam:) Amúgy nem vártam csosákat hogy majd magától eltűnik csak hallottam hogy amikor még kicsi a luyk akkor nem tömik be mert így az egészséges részét is ki kellene fúrni. Azért félek a fogorvosoktól mert amikor 2os voltam betömte a körzeti doki afogamat, pár hónap múlva kisesett a tömés és persze azót a atejfogam nem esett ki. A fele el van rohadva, ezt is szeretném kihuzattatni de előtte fogorvost szeertnék tlaálni. Azóta már másik városban lakunk ,az itteni fogorvosnál még nem votlam. Érdemes kipróbálni?Álítólag jó.
2010. ápr. 23. 00:46
4/9 anonim válasza:
Az első vagyok. Én még mindig azt mondom, hogy érdemes magándokira áldozni, de a te döntésed :)
2010. ápr. 23. 00:55
5/9 anonim válasza:
így van! mindenképp magándoki!! fogadd meg ezt a tanácsot. ne sajnáld rá a pénzt!
2010. ápr. 23. 01:16
6/9 anonim válasza:
Vigyázz, az a mákszemnyi lyuk belül már nagyobb lehet!
Mindenképp doki a megoldás, amíg nem fáj!
2010. ápr. 23. 06:46
7/9 anonim válasza:
a felszínen mákszemnyi, de lehet, hogy belül nagyobb a gond.
2010. ápr. 23. 08:51
8/9 anonim válasza:
Menj el fogorvoshoz.Nekem is van egy ilyen fogam,bár nekem csak a zománc sérült egy kicsit,de a doki azt mondta várjak még a töméssel,és próbáljak vigyázni rá.
2010. ápr. 23. 11:20
9/9 anonim válasza:
Fogorvoshoz akkor is kell menni ha nincs panasz csak simán kontrolba.Menyj fogorvoshoz ha még nincs olyan nagy probléma.Később csak jobban fájna.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!