Megéri-e visszamennem a fogorvoshoz, ill. várhatok-e vele fél évet?
Utoljára ált. sulisként voltam fogorvosnál. Ez két alkalom volt, valami keserű géllel bekenték a fogam. Most, 25 évesen gondoltam időszerű lenne újra elmenni. Semmi panaszom nem volt, csak gondoltam nem árt egy ellenőrzés. Aha...
Két fogam is betömte. Az egyik napközben is be-besajog, mindegy neki, hogy épp rágok, vagy pihentetve van, a másikkal sajnos egyáltalán nem tudok rágni, még a kenyér belétől is fáj. Mindkét fog a jobb oladalamon van, így a bal oldalamon rágok. Három hónapja tömték a fogaim. Megbántam. Életemben először fáj a fogam. Nem hittem volna, hogy ez ilyen rossz dolog.
Mivel rosszul tanultam és nem kapok ebben a félévben ösztöndíjat, vagy várok fél évet, vagy kölcsönkérek valakitől. Elég drága mulatság ez a fog ügy, azt hittem elkér majd 3-4 ezret, de ehelyett negyvenkétezret kért...
Ezt örömmel olvasom, akkor létezik jól tömött fog. Nekem sajnos eléggé zavaró. Ha rágok, a koponyámig hatol egy erős szúrás szerű érzés, majd elkezd percekig hasogatni. Pontosan az a fájdalom, mikor éppen fúrta a doktornő. Már több doboz fájdalomcsillapítót "megettem", de alig hatottak, így már nem is szedem egyiket sem.
Az az igazság, hogy ezek után már félek visszamenni, és most már nagyon is megértem a fogorvosgyűlölő ismerőseimet... De nem rághatok hátralevő életemben csak az egyik oldalamon, és nem aggódhatok folyton a fogmosáskor, meg iváskor, evéskor, hogy nehogy hozzáérjen bármi is a fogaimhoz. De ha nem megyek el újra a doktornőhöz, és még ennél is rosszabb lesz? Vagy akkor inkább elviselem ezt és nem megyek vissza, mert pont akkor lesz rosszabb?
Menj el az SZTK-ba. A folyamatosan fájó fogad lehet, hogy elhalt, meg kellene röntgenezni, gyökérkezeléssel talán megmenthető. Ne izgulj, azt érzéstelenítésben csinálják.
Bár 42 ezerért a sima tömést is abban szokták. Esetleg ha nagyon felszínes a lyuk, megkérdeznek, hogy vállalod-e anélkül, de ha közben szólsz, hogy ez fáj, adnak injekciót.
Gondolkodtam. Holnap kérek időpontot. Előre is félek. :(
De ez után tuti biztos, hogy nem fogok fogorvoshoz menni... Ha nem mentem volna el, most nem szenvednék. A doki előtt sosem fáj a fogam. :'(
A gyökérkezelés, az sima foghúzás. Olvastam róla korábban, meg mesélték az ismerőseim is. Először beszürkül a fog, utána darabokban kipotyog. Valakinél pár hónap, valakinél pár év. Az eredmény ugyanaz: végül kiesik a fog. Ha gyorsan kihúzzák, vagy ha kiesik darabokban, attól még így is, úgy is kell egy műfog oda.
Nagyon félek ettől, azt hittem, elég ha idős korban lesz protézisem. :/ De inkább akkor legyen pár műfogam, csak ne fájjon. Félek, de holnap telefonálok a doktornőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!