Ha fogínygyulladásom van akkor mit fog csinálni a fogorvos?
Nem ilyen tipikus válaszokat kérek hogy "meggyógyít" meg társai...
eddig kb 4 fogamat érinti.. nem merek elmenni mert eddig mindig megkínzott..
Március rég volt, fél évente kell leszedetni, és nem látni amúgy, ha már látod az már előrehaladott állapotú fogkő! Ha félsz tőle akkor magánba menj.
Egyébként leszedi a fogkövet, lepolírozza, megtanít fogat mosni (lepedékkimutató tablettával), fogselyemhaszálat és javasol fogkefét, fogkrémet, szájvizet, majd visszarendel kontrollra X idő múlva hogy lássa mi változott, ha ez se segít, akkor ecsetel vagy beutal parodontológiára.
Én is így voltam, első 4 fogam laza is volt emiatt: leszedte afogkövet, 3x mentem egymás utáni hónapban, folyton tisztította, nézte, tanította a mosási módszert, ellenőrizte az enyémet és utána félévente kell visszajárnom.
A fogkőleszedés egyáltalán nem fáj, max itt-ott csíp ha benyúl az íny alá, de az 1mp-nyi. Engem mindig a spriccelő víz zavar max. Utána lehet érzékeny a fogsor, azért kell az általa javasolt fogkrémet használni soft kefével és a jó technikával mosni napi 2-3alkalommal. A töméshez képest viccesen semmi, nekem volt gyökérkezelésem is, szóval tudom. :)
A tanításos dolgok azok sima fogmosási élmények, selyem se fáj, a lepedékjelző egy tabletta amit gyerekeknél használnak hogy lássák a mosás után problémás részeket, az ecsetelés se fáj, csak csúnya a színe és fogja a ruhát :D
A parodontológián általában lézeres a kezelés ami szintén semmi.
Ki tud az íny alatt lyukadni, mert ott gyűlik be sok baci. Azért kell a féléves fogkőleszedés is. Ezek a veszélyes részek.
Érzéstelenítéssel egyáltalán nem fáj, csak a rezgést fogod érezni, fájdalmat nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!