Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A foghúzás és a fogtömés...

A foghúzás és a fogtömés mennyire fájnak egy 10-es skálán?

Figyelt kérdés

2016. szept. 4. 17:34
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Most olvastam, hogy többen meghaltak már foghúzás után, mert valami fertőzést kaptak. :/
2016. szept. 4. 19:02
 12/20 anonim ***** válasza:
Az injekció valóban fájhat amíg beadják, de ami engem illet, én pl kisebb töméseknél soha nem kérek fájdalomcsillapítót. Az így kb 3-as szint lehet. Nem nagy ügy, ki lehet bírni.
2016. szept. 4. 20:37
 13/20 anonim ***** válasza:

Nem mondom, hogy kellemes, de kibírható. Az én fájdalomküszöböm is alacsony, mégis nemrég tömték két fogam és kibírtam. Az injekció fáj, feszítő érzés, de abszolút nem annyira rossz, mint pl. egy oltás. Aztán zsibbadsz, az vicces. Aztán csak matatnak a szádban, nem érzel SEMMIT csak hallod. :)

Kérdésedre válaszolva:

Injekció: 4/10

Foghúzás: (hülye volt a fogorvos és már félig kiment az érzéstelenítő, mire bementem) 5/10

Tömés (injekcióval): 1/10 (nem kellemes ha tátva van a szád és matat benne egy ismeretlen)

2016. szept. 5. 18:38
 14/20 anonim ***** válasza:

amikor az alsó fogamat húzták, ott nem fájt az injekció. Szájpadlásban viszont kellemetlen volt.

Foghúzás is inkább kellemetlen, mert vagy fél órán keresztül próbálta kiráncigálni. Ez olyan 3/10.

2016. szept. 5. 21:32
 15/20 A kérdező kommentje:
Ma voltam tömésen és egyáltalán semmit nem éreztem. :D
2016. szept. 8. 18:45
 16/20 anonim válasza:
Nekem a foghuzas csak azert fajt, mert be volt gyulladva a mellete levo fogam es igy nem hatott az erzestelenito, harmat is kaptam, de annyira nem fajt, hogy majdnem belehaltam, szoval nem para, a fogtomes semennyire mem faj..
2016. szept. 12. 05:28
 17/20 Beatrix0522 ***** válasza:

Hidd el sokkal jobban fáj, ha elhanyagolod...Én most éltem át fél év alatt egy foghúzást(bölcsességfog) egy gyökérkezelést, és 2 fogtömést...Egyiknél sem volt bajom, injekció nem fáj...főleg ha magánorvoshoz mész, azok még a injekció helyét is érzéstelenítik egy erre alkalmas zselével...bár nekem ezt nem tette a magánorvosom még sem fájt sose...alsó fognál máshogy adják felsőnél a fogtövébe...alsó kellemetlenebb, mert az teljesen hátra adják, és ott ha nem találja jól el az ideget, akkor nem hat, de akkor kapsz még 1-et...nálam most legutolsónál ez volt, hogy alul tömött nem hatott a fognál de mindenhol máshol igen...kaptam még 1-et, és utána már szépen betudta tömni...hidd el, sokkal jobb azt a 10 percet kibírni, mint hogy tovább rohadjon, lyukadjon, ezzel fertőzve a többit...én se akartam elmenni sőt rettegtem tőle, aztán csomóba kezdett hullani a hajam a lyukas bölcsességfogtól, meg kiderült h van 3 lyukas...na akkor döntöttem el h nem engedhetem meg azt a luxust h a többi fogamra is terjedjen tovább...mert nem olcsó egy fogorvosi kezelés...

bátorság túl lehet élni az injekciót, utána meg már úgysem érzel semmitt ;) 10-es kálán 1-re fáj, mert nem fáj csak kellemetlen h az ember szájába turkálnak ...

2016. szept. 12. 09:16
 18/20 anonim válasza:

Az injekció ha jól adják be, egyáltalán nem fáj.

Na jó, ha elől, felülre adják, akkor kicsit fájhat. De bőven kibírható.

Ezt én mondom, aki még egy sima védőoltástól is retteg, és aki halálsápadtan megy be vérvételre.

Ha pedig oldalra/hátra adják, a legtöbb esetben meg sem érzed.

2016. szept. 12. 11:37
 19/20 anonim válasza:

"Most olvastam, hogy többen meghaltak már foghúzás után, mert valami fertőzést kaptak. :/"

Tudod, hányan halnak meg abban, hogy leesnek a lépcsőn?

Tudod, hányan halnak meg balesetben, miközben dolgozni mennek?

Sokkal többen, mint ahányan foghúzás következtében.

Gyakorlatilag egy fogászati kezelésbe csak akkor lehet belehalni, ha baromi gyenge az immunrendszered, és kezelés nélkül hagyod, ha esetleg valami fertőzésed van.

2016. szept. 12. 11:40
 20/20 anonim ***** válasza:
4 darab injekciót kaptam, amikor egy tejfogat kellett alulról kihuzatni, ami már be is gyulladt, plusz, mivel mind a 4 bölcsességfogam megvan, épen-egézségesen, szorultak a fogaim. Ez egy jó órás művelet volt, maga a húzás nem, utána, amikor még másnap is éreztem az érzéstelenítőt, te...az 10-ből száz! Valami ideget eltalálhatott, teljesen olyan érzetem volt, mintha darabokra törnék az állkapcsomat, ahogy "ment ki" az érzéstelenítő. Óránként keltem fel, iszonyat volt.
2017. jan. 9. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!