Koronánál szükséges gyökérkezelést, azaz kiidegelést végezni?
Megjártam. :) Nem volt szükség gyökérkezelésre, ha valaki ezt a topicot olvassa a későbbiek folyamán. :)
Az én fogam nem volt olyan rossz állapotban, bár egy hatalmas szuvas törés volt rajta, de megmentették. Valószínűleg a koronától nem menekülök meg, de gyökérkezelni nem kell. Utána a gyulladás már csak azon múlik, hogy mennyire ügyelsz a szád tisztítására. Elvileg felír a fogorvos egy gyulladáscsökkentőt, amivel öblögetni kell, meg talán antibiotikumot. Igen, ezt csak azért írtam le, mert jártam már úgy, hogy keresetem valamit, megtaláltam egy hozzátartozó topicot, amiben persze nem volt válasz. :D Köszönöm mindenkinek! :)
Egyáltalán nem feltétele a koronának a gyökérkezelés. Nekem is gyökérkezelés nélkül tettek koronát az egyik front fogamra. Ha sok foganyagot kell eltávolítani, akkor szóba jöhet a gyökérkezelés, enélkül csak kisebb léptékben tudják lecsiszolni, több munkát igényelhet egy esztétikus, szépen illeszkedő korona elkészítése.
A gyökérkezelés mindig hordoz magában rizikót, ha elhal a fog, akkor ki kell húzni és már csak úgy lesz fogas, ha hidat csináltatsz, vagy műgyökeret ültetnek be, amire felépítik a fogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!