Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Foghúzás után mit ehetek?

Foghúzás után mit ehetek?

Figyelt kérdés
Tegnap húzták ki a jobb alsó hatos fogam és elég nagy volt a gyökere.Azt mondták tejeset nem ehetek.De akkor mit ehetek?? nem lesz baja ha belemegy valami??Eddig öblögettem evés után de az elvüleg nem jó.És nem vagyok biztos enn hogy ott lenne a vérdugó.Azért gondolom mert ilyen barnás feketés és elég büdös.Mitöl lehet ez??

2016. aug. 24. 20:13
 1/7 anonim ***** válasza:

"tejeset nem ehetek.De akkor mit ehetek??"

Főtt/párolt zöldséget, puhább féle gyümölcsöt, gyümölcspürét, zöldség- és gyümölcslevet, paleokajákat, amiket a tejallergiások, darált diót, mandulát, valami müzliszeletet elmajszolgatnék, stb. Igyál sok rostosat, az telít, nem leszel olyan éhes, és inni azért mégiscsak könnyebb egyelőre.

2016. aug. 24. 20:41
 2/7 A kérdező kommentje:
A párolt zöldségekért nem nagyon vagyok oda.De meddig nem ehetek rendesen??Meddig kell attol tartanom hogy belemegy valami a sebbe??
2016. aug. 24. 20:52
 3/7 anonim ***** válasza:
A sebbe bele fog ragadni minden még hetekig, de pár nap múlva már ki tudod belőle öblögetni. Addig meg semmi baja nem lesz, ha rákerül az ételmaradék, a vérdugó miatt nem fog tudni bajt okozni.
2016. aug. 24. 21:05
 4/7 A kérdező kommentje:
És az mitől lehet vagy normális az ha ilyen barnás feketés cucc van a húzásnál??Attol félek hogy miért ilyen büdös.Az normális??
2016. aug. 24. 21:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem is tegnap húzták, pont ugyanezt a fogamat és az enyémnek is kellemetlen a szaga, de az íze is... Nem tudom elmagyarázni milyen, de kb mint egy nagyon büdös gyógyszer.
2016. aug. 24. 22:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja, és azóta én csak gyümölcslevet iszok :/ Nem merek enni, mert félek hogy felsértem a sebet.
2016. aug. 24. 22:40
 7/7 anonim ***** válasza:

A vérdugó a barnás cucc, a sebváladék büdös, ez majd elmúlik, ne öblögess, ki ne essen a vérdugó!

Másik oldalon egyél, tej és tejterméken kívül bármit lehet enni, de ne egyél nagyon keményet, vagy magvas dolgokat.

2016. aug. 25. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!