Mennyire fájdalmas egy gyökérkezelés? Hogyan zajlik, meddig tart?
Szégyellem, de 7-8 éve nem voltam fogorvosnál, most viszont május óta fáj a bal felső szemfogam, és a mellette lévő. Úgy vettem észre, hogy a kettő között lyukas sajnos. Május óta most tudtam magam rávenni, hogy időpontot kérjek, egy számomra idegen, ismeretlen fogorvosi magánrendelőbe. Jövőhéten megyek. A kérdésem az lenne, hogy mivel szóltam az asszisztensnek a telefonban, hogy most mennék először, ugye nem állnak neki megkínozni azonnal? Úgy értem először csak megnézi, elmondja, hogy mi a teendő, ugye? Iszonyatosan félek, leírni nem tudom. A fájdalom küszöböm elég magas,a tűtől nem félek. Viszont a fúrástól, ínybe való injekciózástól nagyon. Illetve mennyire igaz, hogy a gyulladt fogat nem lehet érzésteleníteni? Erről szeretnék egy kis információt ha lehet, hogy nektek milyen élményeitek vannak ezzel kapcsolatban? (gyökértömés, injekciózás)
Illetve, bocsánat ha buta kérdés, de az érzéstelenítő injekció előtt is érzéstelenít? Vagy ez lehetséges indokolt esetben? Nyugtasson meg valaki :( Előre is köszönöm! (bocsánat, hogy regény lett belőle)
81 %-os vagyok! Ha engem kérdezel, akkor leírom. Megnézte, látta, hogy gyulladt. Mondtam, hogy rettenetesen fáj, ami igaz is volt. Adott egy injekciót és a zsibbadás után azzal a speciális eszközzel elkezdte kiidegelni. Mondta is, hogy látszik a gyulladás, mert nekem már az egész fogsorom fáj, alig tudtam megmondani, melyik lüktet.
A kiidegelés után mondta, hogy várni kell, hogyan reagál a fog. Először nyitottan hagyta (tömés nélkül) 1-2 napig, majd kitisztította és gyógytömést rakott bele. Holnap veszi ezt ki és véglegesen tömi. Egyáltalán nem fáj azóta és a kezelés sem fájt.
Köszönöm! Félreértettem, azt hittem, hogy gyógyszert, azaz tablettát ad, mint antibiotikumot, és úgy kell utána visszamenni.. Látszik milyen sűrűn járok fogászatra, ezt sem tudom! :)
Köszönöm szépen a válaszod, kívánok neked fogfájdalomtól mentes jövőt! Sok sikert a továbbiakban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!