Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Zsibbadó nyelv, furcsa,...

Zsibbadó nyelv, furcsa, fémes-savanyú íz a szájban. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Péntek (04.16) óta zsibbad a nyelvem, főleg a jobb oldala. Tegnap (04.19) óta társul hozzá egy furcsa fémes-savanyú íz, nem is annyira íz, inkább érzés a számban, főleg akkor érzem, ha vizet iszom vagy csak simán a nyálamat nyelem.

Valaki meg tud nyugtatni orvoshoz küldés nélkül is?

2010. ápr. 20. 13:18
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Nekem egyszer egy gyógyszer okozott fémes ízt. Amikor rájöttem, leálltam vele, és el is múlt.
2010. ápr. 20. 13:36
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
2 különböző fém pótlás van a szájban történik ilyen...
2010. ápr. 20. 18:11
 3/7 anonim válasza:
Szia Kerdezo! Nem tudom, hogy jarsz-e itt meg? Mi lett a zsibbadassal es a femes izzel a szadban? Azert kerdezem, mert nekem is ugyanezek a tuneteim es egy kicsit megijedtem. Lehet ma delutan elmegyek orvoshoz, mert nekem a nyelvem hegyen, U alakban meg az apro kis piros pottyok is latszodnak. Neked ilyen nincs? Remelem Te mar "meggyogyultal"!
2010. ápr. 29. 09:51
 4/7 A kérdező kommentje:

szia, kiderült, hogy arcidegbénulásom van.. :S illetve volt, már szépen javul. a nyelvzsibbadás után jött a szám, illetve az egész jobb arcféltekém zsibbadása. a legkellemetlenebb az volt, h nem nagyon tudtam behunyni a jobb szemem.. na mindegy, a részletekkel nem untatlak, ha rákeresel a betegségre, sok mindent találhatsz róla. nekem szerencsére egy enyhe verzió volt, vannak ettől sokkal rosszabbak is. már szinte alig látszik :)

a neurológiára kellett mennem, majd elküldtek ct-re, de szerencsére semmilyen elváltozás nincs :)

írj még nyugodtan, ha van kérdésed, szívesen válaszolok. de ne aggódj, a nyelvzsibbadás állítólag viszonylag gyakori tünet. ezt olvasd el, hátha rád illik vmelyik:

[link]

ja, nekem nem voltak pöttyeim.

jobbulást neked :)

2010. ápr. 30. 19:13
 5/7 anonim válasza:

Szia! Koszonom, hogy valaszoltal! Orulok, hogy mar jobban vagy! Azert az ilyen dolgok olyan ijesztoek tudnak lenni. Remelem hamarosan teljesen rendbe jossz!

Nalam az a helyzet, hogy tegnap estere enyhult a zsibbbado erzes es a femes iz, ma reggelre meg mar szinte nem is ereztem, estere meg elmult. Viszont kialakult egy afta az egyik fogam alatt, az inyemen es arra gondoltam, hogy szerintem ez lehetett az elojele. Mindenesetre most kezelgetem az aftat, bar az is eleg kellemetlen, de legalabb nem olyan ijeszto.

Meg egyszer koszonom a valaszodat es minden jot kivanok Neked!

2010. ápr. 30. 21:08
 6/7 Smicipeti válasza:

Sziasztok!

Pár napja kezdődött, de nem éreztem ennyire erősen, mint ma..furcsa fémes íz van a számban és zsibbad az egész nyelvem és körbe az egész szám...mostanra már olyan furcsa érzés van az orromban, mintha nem tudnám úgy mozgatni, mint normális esetben. Kicsit fáj a jobb fülem mögött is..nektek azóta van tünetetek? meggyógyultatok ebből?

2015. máj. 14. 20:47
 7/7 A kérdező kommentje:

Huhh, most láttam csak a kommented.. Remelem, azóta már jobban vagy.

Persze, meggyógyultam, azóta is minden ok :) nem is tartott sokáig, szóval ne aggódj, kellemetlen, de - általában - nem súlyos.

Azert menj el orvoshoz, hogy tuti megnyugodj!

Minden jót neked!

2015. jún. 21. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!