Miért szokták azt mondani ínygyulladásra, hogy mossunk erősebben fogat, hogy egy picit kivérezzen?
Az ínygyulladást leggyakrabban a lerakódott plakk és ennek az elmeszesedett formája, a fogkő okozza. A fogkövet csak fogorvos vagy dentál higiénikus tudja eltávolítani, ami egy alapos áttisztítást jelent speciális eszközökkel.
A plakkot viszont otthon is el tudod (el kell!) távolítani fogmosással. A gyakran vérző íny utalhat ínygyulladásra, ami azt jelenti hogy azon a helyen eddig nem tisztítottad elég alaposan a fogaidat. Ezen kívül fontos tudni, hogy a fogkefét sosem szabad az íny irányába mozdítani, mert azzal csak alásöpröd a plakkot és saját magad okozod a gyulladását (illetve ilyenkor jellegzetes formájú ínytasakok jönnek létre amik gócként működve hosszú távon az egész szervezetre károsak).
Azért azt nem jelenti, hogy sorjával kell nekiállni az ínyednek....
Annyit jelent, hogy nem kell ilyenkor azokat a részeket is kihagyni... ahol fáj... Nekem speciel vérzett már az ínyem és nem tudom miért, viszont elmúlt azok után, hogy jobban figyeltem azon területek tisztítására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!