Mert a tejben olyan baktériumok vannak, amik a friss seb gyulladását okozhatják.
2016. aug. 3. 23:37
2/9 anonim válasza:
A fogorvosi rendelőben van kint egy plakát, amin rajta van hogy mit lehet csinálni és mit nem lehet foghúzás után. Az van ráírva, hogy bármit lehet enni, én ezt hiteles információnak mondanám, az interneten nagyon nagy hülyeségeket szoktam olvasni
2016. aug. 3. 23:42
3/9 Eszter76 válasza:
Fogorvosi rendelője válogatja. A Szentkirályi utcában pár éve a központi rendelőben adtak egy kis papírt, amin többek között az is rajta van, hogy tejterméket nem szabad fogyasztani. A magán fogorvosom (idén) elmondta, hogy ne egyek tejeset a húzás után.
A húgom fogorvosa (Győr), amikor megkérdezte, hogy ehet-e tejeset, akkor furán nézett rá és visszakérdezett, hogy miért ne ehetne.
Lehet, hogy van ahol úgy gondolják, hogy lehet enni, én mindenesetre nem kockáztattam, volt elég bajom anélkül is.
2016. aug. 3. 23:52
4/9 anonim válasza:
2. Na akkor most mondtál az interneten egy nagyon nagy hülyeséget. Nem lehet hogy tömésre vonatkozott a kiírás?
Ahogy az első írja: a tejben lévő baktériumok elfertőzik a friss sebet (egyébként a véralvadékot is, így az sem véd a tej ellen). Tulajdonképpen nem az a baj ha a gyomrodba tej kerül, hanem hogy a sebbel is érintkezik. Tehát ha a kemény sajtot elrágod a másik oldalon, attól nem lesz semmi bajod.
2016. aug. 3. 23:53
5/9 anonim válasza:
4. többször voltam abban a fogorvosi rendelőben, mindig olvasgatom mikor várok arra hogy behívjanak. Azt írja, hogy bármit lehet enni. Furcsálltam is, de egyébként jó innen megtudni, hogy tejterméket nem lehet, mert foghúzás után múltkor is körözöttet ettem. Na mindegy...
2016. aug. 3. 23:59
6/9 anonim válasza:
Ahhoz képest jól le lettem pontozva -_-
2016. aug. 4. 13:48
7/9 A kérdező kommentje:
Az én fogorvosomnál nincs semmilyen plakát,magánhoz járok,csak annyit mondott,hogy forrót ne egyek,igyak
2016. aug. 4. 19:25
8/9 anonim válasza:
Ilyen plakátokkal még én sem találkoztam sehol:) Nekem mikor műtötték az egyik fogamat, akkor az orvos többek között felhívta a figyelmem arra, hogy tejterméket és tojást nem ehetek, amíg a seb meg nem gyógyul. Ugyanazt mondta mint, amit előttem is írtak, hogy a baktériumok miatt begyulladhat.
2016. aug. 5. 11:05
9/9 A kérdező kommentje:
És hány napig nem lehet mert én másnap ettem tejeset?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!