Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Cirkónimvázas fogkorona...

Cirkónimvázas fogkorona csináltatása fájdalmas?

Figyelt kérdés
Az első/felső 2 fogamra szeretnék cirkónoumvázas koronát.Mennyire hosszadalmas és fájdalmas ez a művelet. Mennyi idő alatt készül el a végleges fog?
2016. júl. 28. 19:03
 1/1 anonim ***** válasza:
Nem attól függ a fájdalom, hogy milyen minőségű, fajta, koronát csináltatsz. Egyébként meg nem fáj. Én is most csináltatok egy hidat. Először megbeszéltük a dokival a menetét, aztán vett egy lenyomatot a felső és alsó fogsorról, majd lecsiszolta a két szomszédos fogat, természetesen érzéstelenítésben, úgy, hogy semmit sem éreztem az egészből. És mondta, hogy ha esetleg éreznék valamit szóljak és ad még érzéstelenítőt, de erre nem volt szükség. Mivel nekem 2 fogat csiszolt kb. 25-30 perc volt a művelet. Aztán megint lenyomatot vett, de már csak a felsőről (mivel nekem felső pótlás lesz). Most itt tartok. Majd ha elkészül a váz, mennem kell vázpróbára és utána égeti rá a kerámiát a fogtechnikus. Aztán, ha elkészült felteszi a kész hidat. Kb. ennyi. Nekem már volt megelőzően is csináltatva híd és korona, de eddig még sosem fájt az eljárás. Lehet, hogy a szuri kicsit érzékeny lesz, hogy felül, elől kell, hogy beoltson, de arra is vannak már érzéstelenítő zselék, előtte azzal szokták bekenni az ínyt.
2016. júl. 29. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!