Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tegyek ilyen esetben?

Mit tegyek ilyen esetben?

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok és folyamatosan romlanak a fogaim.A jobb oldali szemfogamból egy darabot szívószállal sikerült letörnöm,az egyik zápfogamat(vagy mit) rágóval sikerül letörnöm(mármint egy darabját)és lyuk keletkezett rajta.Rohamosan romlanak a fogaim.És sírhatnékom van,mert egyszerűen attól félek,hogy 16-17 éves koromba máfogsorom lesz.Nagyon rossz fogaim vannak.Pedig kezdek leszokni az édességről.Mostmár sajnálom,hogy annyi csokit megettem meg annyi Fantát-kólát megittam és nem hallgattam a doktornőre.Rendbe tudják még a fogaimat valahogy tenni?:( úgy érzem,hogy vége lesz egyszerűen az életemnek,ha a fogaim nem lesznek jók..:( nem lesz értelme semminek,mert ha a fogaim nem lesznek,és műfogaim lesznek,akkor elkezdenek majd cikizni középiskolában h. "jajj,ott jön a műfogú":(
2010. ápr. 16. 21:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Sürgősen keress egy megbizható fogorvost. Nem kell azonnal priváthoz rohannod. Vannak nagyon lelkiismeretes SZTK-s fogorvosok is, választhatsz. Nem kötelező a körzetedből. Ő segíthet megállítani a fogvesztést.
2010. ápr. 16. 21:43
 2/5 A kérdező kommentje:

És hogyan lehet a leghamarabb megállítani?

mert 14 éves vagyok,és mostmár 1 éve,hogy folyamatosan romlanak a fogaim..:(:( az alsók nem,de a felsők igen,nagyon:S és MÉGCSAK 14 ÉVES VAGYOK..mi lesz,amikor érettségizek?:(:(

2010. ápr. 16. 21:44
 3/5 A kérdező kommentje:
Légyszives még irjatok!!!Jó lenne valami jó ötlet a romlás és a fogvesztés ellen!!!
2010. ápr. 16. 23:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Menj fogorvoshoz, ne várd azt, hogy majd itt a laikusok szakszerű, használható választ adnak.

Egyébként pedig ha rendbehozatod az összes fogad, nem lesz köztük szuvas, akkor nem lesznek "rossz" baktériumok a szádban, így nem fogják egymást oda-vissza fertőzni a fogaid.

És kezdj el fogselymet és szájvizet használni. Patikában lehet kapni Elmex gélt, hetente egyszer be kell vele dörzsölni a fogaid, ez is sokat segít. De mindez csak akkor ér valamit, ha nincs rossz fogad, különben befertőzik egymást.

És ha véletlen valamelyik fogadra korona kell, ne ijedj meg, egy laikus nem mondja meg 5 centiről sem, hogy az egy porcelán "műfog".

2010. ápr. 16. 23:25
 5/5 anonim válasza:
Szia! én 18éves vagyok, és csak 1éve kezdtem el rendszeresen fogorvoshoz járni, mert 9évesen volt egy rettenetes rossz élményem. Lyukas volt a fogam, nagyon fájt! Dédnagymamám elvitt SZTK-s orvoshoz, aki annyira "lelkiismeretes" volt, hogy bunkózott, mintha gond lenne a munka, és érzéstelenítő nélkül kihúzta a fogamat, én pedig apukám ölében szószerint visítottam a fájdalomtól! Aztán 1éve volt egy lyukas fogam, és apu felesége elvitt fogdokihoz privát. Nagyon rendes, megbízható férfi. Kaptam érzéstelenítő injekciót, ami tök jó mert csak picit fáj, utánna pedig nevetsz azon h nem érzed a szád:) Érzéstelenítővel semmi sem olyan vészes:) azóta betömtek 3fogamat, és pont ma reggel voltam tömetni a 4.-et felül a legelsőt. Jövő héten pedig megyek megint:) SZólj anyukádnak biztos ő is szívesebben vinne privát orvoshoz mint az SZTK-ba! Még időben kezd el, egyszerre úgyis csak egy fogat tömnek be. És tényleg nem fáj! Inkább csak az a kellemetlen amikor fröcsög rád a nyál..:S:D Bátorság és tényleg, minnél hamarabb menj el!!!;)
2010. ápr. 20. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!