Foszabályzáson mondta a néni hogy kikéne..merthogy torlódnak..más szakember azt mondta hogy ő nem huzatná ki amíg nem fáj és nem okoz problémát,más meg huzatná..most nem fáj ..2 alsó bölcsességfogamról lenne szó és láttam pár videót és nem igazán fő a fogam hozzá:(((
Mindenképp ki kell húzni őket. Nincs jelölve az oldal, de a kép alapján jobb oldalt alul a hatos és a hetes fog között vagy egy elég mély tasak, amit okozhatott ez a fekvő bölcsességfog is.
Sürgős lenne, főleg ez a jobb oldali eltávolítása. Az a másik szakember látta ezt a röntgent?
Sima fogorvos szájsebészeti háttér nélkül tutira nem fogja megcsinálni, mert ezeket csak feltárásból lehet kiszedni. Vagyis szájsebészt kell keresned (fogorvos vagy fogszabályzós szakorvos adhat beutalót).
A jó hír, hogy manapság már nagyon jól el lehet érzésteleníteni a területet és nyomogatáson, meg kaparászáson kívül nem fogsz érezni semmit sem. Ami kevésbé jó, hogy számítani lehet rá hogy egy ilyen seb lassan fog gyógyulni, szóval utána legalább egy hétig ne tervezz nagyobb programot.
2016. júl. 21. 16:17
2/7 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a válasz,szeretm kiszedetem:( ha kiszedem akkor nem áll fenn lehetősége hogy előtte lévő fog sérül??
2016. júl. 22. 10:44
3/7 anonim válasza:
Benne van a pakliban, hogy foghúzáskor (illetve feltárásban végzett fogeltávolításkor) a szomszédos fog is megsérül. Viszont mérlegelni kell a lehetőségeket: ha bent marad, akkor nagyobb károkat tud okozni (már így is van egy tasakod, idővel begyulladhat a fogbél is és még sorolhatnám), mint egy esetleges baleset lehetősége az eltávolítás közben.
2016. júl. 22. 15:40
4/7 A kérdező kommentje:
Értem,amúgy én is már kihúzatnám inkább:) Apa mondta hogy ő addig biztos nem nyúlna hozzá amig nem fáj..szval már mindenki mást mond..te amúgy fogorvos vagy???
2016. júl. 22. 18:54
5/7 anonim válasza:
Ha megvárod míg fájni kezd, azzal csak nagyobb lesz a gond. Egyrészt ha begennyesedik, akkor nem fog hatni az érzéstelenítés, másrészt a tasaktól olyan szinten begyulladhat a mellette lévő fogad, hogy az is tönkre mehet. Ráadásul itt nem tompa sajgásról beszélünk, hanem egyik napról a másikra komoly fájdalomról, ami arcduzzanattal, szájzárral, sőt lázzal is együtt járhat. Meg azt is számold bele, hogy a legtöbb helyen időpontot adnak (legalább egy órát rá kell szánni, ezt a berendelt betegek mellett lehetetlen azonnal megcsinálni). Szóval a fájdalomtól kezdve minimum 1-3 hét, míg a szájsebészetre kerülsz.
2016. júl. 23. 01:12
6/7 anonim válasza:
Ja és dentálhigiénikus és fogászati asszisztens vagyok :)
2016. júl. 23. 01:13
7/7 anonim válasza:
Ezeket mindenképp szedesd ki, valami undorítóan ferde, a funkcióját sosem fogja ellátni, csak időzített bomba, hogy mikor gyullad be. Akkor meg jobb most, panaszmentesen, gyulladt foggal több a gond, nehezebb érzésteleníteni is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!