Fogorvosnál voltam és? (többi lent)
A ki-be húzigálással az ideget húzta ki, majd gyógyszert fecskendezett bele.
Azért kell öblögetned, hogy csökkenjen a gyulladás.
Tartsd be amit mondott a doki!
Sós víztől nem lesz bajod, én azzal öblögetek ha gyulladt az ínyem vagy gargalizálok ha fáj a torkom, szépen leviszi a gyulladást.
Ha legközelebb mész, akkor valószínű megint tisztítja a gyökereket és ha már nem annyira gyulladt, akkor tesz bele próbatömést, vagy gyószerest. Ha most nem fájt, akkor sem fog.
Szia!
Én is most vagyok ebben a procedúrában. Kicsit előrébb vagyok, mint te. Nekem megtörtént tegnap a gyökértömés. Magánorvoshoz járok. A második alkalomnál nem adnak már érzéstelenítő injekciót...kellemetlen de nem sírós fájdalom, és az egész nem tart 5-6 percnél tovább... és közbe hideglevegővel folyamatosan nézi, hogy van-e benne még ideg mert ha érzékeny a hidegre akkor az fáj...Második kezelés első fele, az hogy kiszedi a tömést kifúrja, aztán ismét megnézi a foggyökeret, felfúrja azt a spirálos hegyes fúrót (ne ez kicsit kellemetlen, de ki lehet bírni, semmi nagy fájdalom, kicsit szúró érzés) utána megint kapsz fertőtlenítő folyadékot, bekeni valamivel aztán a fogbelet, és behelyezi a gyökértömést azok ilyen hosszú pálcikák, majd azt leégeti/ráolvasztja? Ahogy ezt csinálja kicsit füstöl és büdös (nem ajánlatos a levegő vétel) ez miatt a kezelés után kellemetlen íz lesz a szájban... és ha megcsinálta még tesz bele gyógyszeres tömést, és megbeszéltek egy újabb időpontot a végleges tömésre :)
Ez fog történni a gyökértöméses alkalomnál, nyugi semmi lelki terror/ vagy hatalmas nagy fájdalom kellemetlen, de nem olyan fájdalom, amit két percben ne lehetne elviselni...sokkal jobb mintha utána 4 órán keresztül zsibbad az egész arcod ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!