Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kb. 3 hónapja betömték felül...

Kb. 3 hónapja betömték felül az egyik fogam. Addig semmi bajom nem volt vele csak egy kicsi lyuk volt rajta! Na mindegy. Betömték fehér töméssel. Most meg egy 2 napja ugy elkezdett fájni hogy majd megveszek. Mitől van ez és mit csináljak?

Figyelt kérdés
2008. szept. 28. 16:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg gyökérkezelésre van szükség, mert begyulladt az ideg. Ugyan Te amikor belenéztél a tükörbe, pici lyukat láthattál, de valószínűleg mély volt, amit már csak a fogorvos lát a fúrás során. Ha a lyuk "alja" közel van az ideghez, tömés során kissé meg van bolygatva az egész fog, ez okozhatja a begyulladást. Ez nem a fogorvos hibája.
2008. szept. 28. 17:07
 2/13 anonim ***** válasza:

Valami nem oké vele :/ Menj vissza a fogorvoshoz, mást nem tudok mondani!

Nekem is az egyik fehér tömésem a napokban lett érzékeny... Mondjuk már több mint egy éves.

2008. szept. 28. 17:07
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Nagyon félek hogy most mi lehet vele, mert olvastam itt elég sok rémtörténetet (úgymond)..ha hozzáérek a fogamhoz akkor is nagyon fáj..ez is a gyulladás miatt van????
2008. szept. 28. 17:28
 4/13 anonim ***** válasza:
Ez akkor 1000%, hogy gyökérkezelésre szorul. Igen, a gyulladt ideg miatt van. Minél hamarabb menj orvoshoz, mert a fájdalom előbb-utóbb elviselhetetlen lesz, és éjszaka amúgy is rosszabb, mivel fekszel és a vér is jobban odatolul. Ami miatt még hamar menj fogorvoshoz, hogy feldagadhat az arcod, ráadásul akkor nemigen lesz hatásos az érzéstelenítés amit ad a doki, és úgy baromi fájdalmas a kezelés. Nem kell félni, az én főnökeim fogorvosok, nekem volt több gyökérkezelésem és nem volt vészes, ráadásul szültem volna még 2 gyereket csak múljon el az a fájdalom :D , így még örültem is mikor csinálták a fogamat. Ne izgulj, a lényeg hogy minél hamarabb lásson az orvos. Kitartás, jobbulást!
2008. szept. 28. 20:41
 5/13 anonim ***** válasza:
ja, az első hozzászóló voltam.
2008. szept. 28. 20:42
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen..nagyon rendes vagy velem hogy így megnyugtatsz!!

Képzeld ma voltam fogorvosnál időpontért és csak a jövőhét keddre tudott adni időpontot!!:(:(

Ja amúgy már egyfolytában lüktet a fogam, de ha alszok akkor utána elmúlik egy kis időre a fájdalom..

de mást nem fog vele csinálni ugye?????

2008. szept. 29. 20:20
 7/13 anonim ***** válasza:
Szia! Én is igy voltam tavaly.. betömték a fogam, addig nem fájt, és utána nagyon érzékeny lett mindenre.. a hidegre, melegre, ha vmi hozzáért, aztán elmentem vissza a fogorvoshoz és kicserélte a tömést és azóta nem fáj :D úgyhogy lehet h neked is elég lenne a tömés cseréje, de ezt majd az orvos eldönti :)
2008. szept. 29. 21:51
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha lüktet akkor biztos gyökérkezelés sükséges. Nagyon durván hangzik hogy csak jövő keddre kaptál időpontot, említetted neki hogy mi a helyzet??? Mert az ilyen eseteket AZONNAL szokták fogadni, másnapig sem várnak. Nem fogod bírni jövő hétig, bocs hogy ezt így leírom, de ez nonszensz hogy 1 hetet várj. Ha erősödik a fájdalom inkább keress egy magándokit.
2008. szept. 30. 16:54
 9/13 anonim ***** válasza:
ja, megint én voltam aki a legtöbbet írta ide neked. :D
2008. szept. 30. 16:55
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm tényleg!!!Hát elég durva, de ma már annyira nem fájt és ha bevettem egy advilt akkor elmúlt..szóval kicsit jobb lett a helyzet!! De kérek egy hamarabbi időpontot. De nagyon félek..nagyon és ha nem fog hatni a szuri amit bead és végig érezni fogom???
2008. szept. 30. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!