Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsességfogak eltávolítása/m...

Bölcsességfogak eltávolítása/műtét?

Figyelt kérdés

Kivehető fogszabályzóm van, korábban 2 évig hordtam állandó készüléket. Ma mentem vissza a fogászatra ahol készítettek egy röntgent és kiderült, hogy mind a 4 bölcsességfogam ki fog nőni, illetve az alsó kettő már sokkal fejlettebb...a Doktor Nő azt mondta mindenképp ki kellene őket operálni az állkapcsom túl kicsi ahhoz, hogy még 2-2 fog elférjen.

Dr. Tóth-Bagi Zoltánt említette,a kérdésem az lenne, hogy van e valakinek tapasztalt Vele kapcsolatban,

illetve minden érdekel ami az operációval kapcsolatos.

Mennyi ideig tartott az eltávolítás, milyen az érzéstelenítés, hogyan zajlik maga a műtét, mi a helyzet utána, tudtatok e enni normálisan, mit jelent pontosan a "szájzár" kifejezés, volt e nektek ilyen,mennyi ideig volt feldagadva az arcotok,

Ti hogy tudjátok elképzelni, ki szedik először az egyik oldalon az alsó-felsőt, aztán körülbelül mennyi időt kell várni, hogy a másik kettőt is kiműtsék?

ami még nagyon fontos számomra, hogy a műtétet követően mikor fogok tudni újra edzeni?

Versenyszerűen sportolok, fontos lenne, hogy gyors felépülés után mihamarabb visszatérjek,

Őszintén mondom, minden ezzel a témával kapcsolatos információ érdekel,

Előre is köszönöm szépen a válaszaitokat! :)

2016. júl. 6. 18:08
 1/3 anonim válasza:

Szia

Nekem most nő az egyik alsó bölcsességfogam, ami be is gyulladt. Egyelőre fertőtlenítős csíkot tettek bele, majd miután kitisztogatták fájt, és szájzárat kaptam. Ez nálad nem biztos,hogy előfordul a műtét előtt, de:

a műtétről azt olvastam,hogy ha nem jól nő ki, rajta van az ínyed pl, akkor feltárják,fúróval darabokra szedik,majd kitisztítják és összevarrják a sebet. Na, ez vár rám. Ha neked szépen kijön(kint van az egész korona), akkor nem kell aggódni, elérzéstelenítenek,ami 2 órán át tart, én utálom, borzalmasan zsibbad olyankor az ember arca, még a füled is, de a műtét nem ennyi idő, főleg ha csak sima foghúzás lesz, max egy fél óra szerintem-egy fog.

Utána várható az arcod feldagadása, fájdalomcsillapítón élés és a szájzár.

Jegelni kell az arcod, szedni amit felírt az orvos(esetleg kellhet antibiotikum), a fájdalomcsillapítót is, és a szájzár gondolom emberfüggő. Nekem 1 cm-re nyílik a két fogsorom közt, többre nem, így nehéz az evés, de utána amúgy is csak joghurtot,ilyeneket tudsz majd enni. A gyógyulási idő is változó, általában 2 hét.

Ha többet műtenek, mondjuk 4-et(bár ezt nem hiszem), akkor alkalmaznak altatást, de csak akkor szedik ki, ha nagyon muszáj, és akkor is szerintem csak 2-t egy alkalommal. Az épp elég.:D

Remélem nem ijesztettelek meg nagyon, és augusztusig f*shatok,hogy mit fognak velem tenni.

Nem tudom neked mikor szedik ki,lehet előbb kivetetem, szóval utána is tudok írni majd:D

2016. júl. 7. 19:57
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem egy éve operálták ki a jobb alsót,félig volt ki az in alól,néha be is gyulladt az inem!

Magán rendelőben voltam,összessen kb. 45 percet töltöttem a rendelőben maga az "operáció" 10 percnél tovább nem tartott varrással együtt!

Az érzéstelenités nem egy megszokott injekciós fecskendővel történt hanem egy gépből jött egy cső ami végén volt egy tű amin keresztül beadta több helyre az érzéstelenitőt,olyan 5-10 perc alatt teljesen elzsibbadt a fél arcom!

Majd nekifogott a doki,szétvágta/fúrta nem tudom pontosan és darabokban vette ki,közben a nővér fogta a fejem,utána pedig összevarta és kész!Pár percet ültem még egy kicsit mert éreztem ,hogy picit "visz a fejem",közben kaptam antibiotikumot ami azthiszem egy hétig kellet szednem, aztán elsétálatam az autómig és hazahajtottam 35km -t!

Harmadik negyedik napra dagadtam be rendesen,közben jegeltem kivülről meg kajáltam a fagyit pár nap után!Kb. egy hétig bevoltam dagadva,ellenőrzésre 4-5 nap mulva kellett mennem,cérnaszedés pedig tiz napra volt kajálással 2-3 hétig vigyáznom kellet nehogy ráharapjak és a mellette lévő fog is érzékeny volt egy ideig,hirtelen enyi!

Nem kell félni nem fogsz érezni a műtétkor semmit csak hangokat hallasz,ha betartod amit mond a doki nem lessz a sebbel sem gond?

Egyébként kivették már?

2016. júl. 24. 21:14
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat,

nem még, erre jövőhét csütörtökön kerül sor:)

Írok majd, ha gondoljátok mi a helyzet

2016. szept. 1. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!