Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogyan mossak fogat? Moshatok...

Hogyan mossak fogat? Moshatok egyáltalán ma este?

Figyelt kérdés

Légyszi segítsetek. 2 órája kihúzták az egyik rágófogamat, de annyira szipogtam, hogy nem értettem miket mond az orvos. Érheti víz a fogam helyét? Mármint megmoshatom este? És mikor kell kivennem ezt a gézlapot? Van még valami jó tanács ilyen esetben amit tudnátok adni? Tudom hogy nem orvosok vagytok, de hátha jártatok ilyen cipőben.

Köszi minden választ

2010. ápr. 12. 19:52
 1/10 anonim ***** válasza:
én amikor nekem kihúzták a bal nagyőrlőt, akkor otthon kicseréltem a gézlapot, mivel addigra teljesen átitatta a vér. két gézlap elég volt, addigra nagyjából elállt a vérzés. fogat mosni lehet, de csak nagyon óvatosan és inkább ne bolygasd a kihúzott fog helyéhez közeli területet. nem szabad sokszor és erősen öblögetni, mert felszakadhat a vérömleny, ami elzárja a sebet, és újra vérezgetni fog. tejet ne igyál 1-2 napig.
2010. ápr. 12. 20:00
 2/10 anonim ***** válasza:
amikor nekem húztak akkor ha jól emlékszem az volt hogy estére kivehettem a gézlapot. Fontos hogy ne egyél-igyál forró dolgot, mert akkor elkezdhet vérezni. ne igyál-egyél tejterméket. fogat mosni óvatosan lehet, de közvetlenül a húzás helyén ne birizgáld
2010. ápr. 12. 20:00
 3/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget!!!!
2010. ápr. 12. 20:04
 4/10 anonim ***** válasza:
Pár napig hasznos ha Corsodil-lal, vagy más fertőtlenítő, gyulladáscsökkentővel öblögetsz, hamarabb gyógyul be a helye, és nem lesz semmilyen fertőzés
2010. ápr. 12. 20:04
 5/10 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm.
2010. ápr. 12. 20:14
 6/10 anonim ***** válasza:
Meg kell mosni a foghúzás helyét is, ez fontos, de csak óvatosan. Öblögetni meg ne öblögess, hanem jobbra-balra billegesd a fejed amikor fogat mosol.
2010. ápr. 12. 20:38
 7/10 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm. De még mindig vérzik így is megmossam? Normális ez?
2010. ápr. 12. 20:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha csak picit szivárog, az normális.
2010. ápr. 12. 21:32
 9/10 anonim ***** válasza:

20:38

én azért erősen kétlem, hogy egy frissen húzott fog helyét le kell dózerolni fogkefével... elég ha óvatosan odairányítod a vizet a nyelveddel az első pár fogmosás alkalmával.

2010. ápr. 12. 21:38
 10/10 A kérdező kommentje:
Tegnap este nem mertem oda vizet engedni,de köszi hogy írtatok. Ma már jobb egy kicsit.
2010. ápr. 13. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!