Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Le lehet vetetni a fogszabályzót?

Le lehet vetetni a fogszabályzót?

Figyelt kérdés
Két és fél éve van fogszabályzóm, és a fogaim tökéletesen állnak SZERINTEM. Meg akarok szabadulni tőle, mert 20 éves vagyok, és egyre jobban zavar, de az orvos csak húzza a levevést. Lehet ilyet kérni, hogy vegye le? Kell esetleg érte fizetni?
2010. ápr. 11. 16:22
 1/3 anonim ***** válasza:

lehet kérni, de nem ajánlom.

tudom, hogy kellemetlen, nekem 18 évesen tették fel és három évig volt ragasztott, majd másfél évig éjszakai.

viszont a fogorvos nem véletlenül fogszabályozó szakorvos, és nem azért van ott, hogy te felülbíráld a véleményét. a fogak visszacsontosodásához és a kívánt helyzetük eléréshez egy adott rögzítési idő kell, attól függően, hogy milyen jellegű volt a probléma. ha idő előtt leveteted (megteheted, jogodban áll), akkor számíts rá, hogy közel sem azt az eredményt fogod kapni a legvégén, amiért szenvedtél előtte. én is csaltam a végén, az éjszakait nem olyan rendszerességgel hordtam, ahogy előírta az orvos, és a két szemfogam nem ott rögzült ahová visszahúzta a szabályzóval. így sem csúnya, de lehetett volna szebb. szóval ha adhatok egy tanácsot, légy türelmes, ha már ennyi időt rá áldoztál, ne a cél előtt add fel.

2010. ápr. 11. 16:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Igaza van az előttem szólónak. Ha ennyit kibírtál, pár hónapot még csak kibírsz.

És attól, mert szabályosnak látod a fogsorod, a harapásod még nem biztos, hogy jó. Tudom, hogy nagyon unalmas a harapásbeállítás, mert már nem olyan (sőt, egyáltalán nem) látványos a változás, de nagyon fontos ettől függetlenül. Ha nem jól illeszkedik a 2 fogsorod, akkor előbb-utóbb, kisebb-nagyobb mértékben visszarendeződnek a fogaid, mert a nem megfelelő érintkezés miatt "eltolják" egymást a fogak.

Biztos nem azért húzza a dokid a levétel időpontját, mert ki akar cseszni veled, vagy mert el akarja tenni azt az x összeget, amit havonta fizetsz neki az állításért, hanem azért, mert még nem illeszkedik jól a 2 fogsorod. Lehet, hogy az egész 1 darab fog miatt van, de az is elronthatja a később az egész fogsorod.

Úgyhogy bírd ki ezt a pár hónapot még, hogy aztán életed végéig szép lehessen a fogsorod. :)

A levéltelért pedig általában mindenhol kell fizetni, 50.000 Ft körüli összeggel kalkulálj. Ez tartalmazza a levételt, az utána történő professzionális fogtisztítást, valamint az alsó-felső helyfenntartó készülékeket.

2010. ápr. 11. 16:43
 3/3 A kérdező kommentje:
Bár nem örülök ennek, de köszönöm! Csak már teljesen kikészít idegileg ez az egész... Tavaly július óta hiteget azzal, hogy leveszi... Akkor legalább ne mondaná, ha nem is úgy van... :( Ráadásul már feltette az ívet ami a levétel előtti állapotban kell, és azt kérte hogy gumizzam. Én pedig betartottam, rajta volt egész nap, és elkezdett visszafelé tolódni megint a fogam, ahonnan helyreállította... Szóval most rosszabb mint volt MEGINT! :S
2010. ápr. 12. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!