Az aktív széntabletta miért fehéríti a fogakat?
Az aktív szén megköt a felületén egy csomó anyagot, többek közt azokat is, amik a fogakat elszinezik.
Mellesleg ezen a tulajdonságán alapul a méregtelenítö és haszmenés elleni hatása is.
Jelenleg nem létezik olyan házi módszer, amivel zománckárosítás nélkül lehetne fogat fehéríteni. Írhatnának hasonló cikket arról, hogy sósavval is lehet fogat fehéríteni, és láss csodát! Tényleg fehérebb lesz!!!
Tele van a net "olcsó és hatékony" módszereket ajánló önjelölt okoskákkal. Én inkább azt ajánlom, hogy erős fenntartásokkal kezeld az ilyen zs kategóriás cikkeket.
Reakció nem történik, szóval ez inkább egy fizikai megkötésen alapuló jelenség, de nem mechanikailag súrolja le a fog felületét, mint egy szemcsés anyag. Az aktív szén részecskék felülete lyukacsos, ezáltal a térfogatukhoz képest hatalmas felületük van. A szén egy olyan dolog, amihez szeretnek kötődni az anyagok amúgy is. - Lásd a tested nagy része szén, végtelen kombinációja van a szénvegyületeknek. Adszorpció történik, ez lényegében felületen való megkötést jelent. Itt jön jól az a tény, hogy nagy a felülete a szenünknek.
Aktív szenet használnak például gázmaszkokban, meg szennyvizek tisztításánál is, mert jól megköti a nem kívánt anyagokat.
Nem tudom, hogy a fogak elszíneződései ellen mennyire használ, hisz azok a nem mindig csak a zománcon vannak, ahonnan könnyű eltávolítani.. De eleve szerintem nem hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!