Mennyire fájdalmas a bölcsességfog kihúzása?
Kapsz érzéstelenítőt. A sima húzás pont olyan, mint egy másik fognál.
Ha műtét azaz vágni kell az ínyed is abból se érzel semmit a szuri miatt csak utólag kellemetlenebb.
Egy fogam húztak, bal alsó 5-öst, a szuri kellemetlen, a húzásból nem éreztem semmit, utólag se.. bölcsességfogam ki kellett szedni, sajnos nem tudott áttörni és folyamatosan gyulladást okozott, hát nem volt kellemes utána de az sem, amikor úgy fájt a gyulladás miatt az ínyem, hogy nem tudtam aludni.
Szia!
Nem tudom, hogy aktuális-e még a kérdésed, de leírom a tapasztalatom.
Most húzták múlt hét kedden fél 2-kor a bölcsességfogam. Jobb felsőt. Nagyon féltem mert problémás volt, lyukas volt oldalt, már egy egész horror sztorit állítottam össze a fejembe, életbe nem volt eddig fog miatt semmilyen beavatkozás, se tömés se semmi, mert egészséges volt mind. Remegő lábakkal ültem be a fogorvosi székbe csoda h nem sírtam el magam annyira féltem. Nagyon jó fej fogorvost sikerült találnom, tökre lenyugtatott. Aztán beadta az érzéstelenítőt...2 kaptam...egyet a szájpadlásba másikat oldalra...Kicsit hányingerem lett mikor zsibbadt mert mindenem lezsibbadt...ültem kint 10 percet sem...behívott...ismét feltuningoltam magam ahogy jó beteghez illik, hogy ez tuti beletörik, és h szájsebészet lesz belőle...a doki ismét lenyugtatott mondta h az egész fél perc lesz, nem több.
Az egészből annyit éreztem h az asszisztens fogta a fejem, és a doki mozgatta a fogam, semmi mást. És tényleg fél perc alatt kinn volt, még belenézett a doki, majd mondta h harapjak rá a tamponra. Ott voltam még 10 percet beszélgettünk a dokival...mondta h nem ír gyógyszert mert nem fog fájni. Hazafele a tampont ki kellett vennem, mert ökrendeztem tőle. Hozzáteszem semennyit nem vérzett, semmit. Tökre megijedtem h tuti beletört, csak nem merte mondani, hát ilyen nincs h nem vérzik, persze a nyál a zsibbadástól úgy termelődött h csak na. Lepihentem otthon vártam hogy na menjen ki a zsibbadás, majd utána h fog fájni előkészítettem algopyrint, meg minden voltaren dolot. Olyan 5 körül kiment a zsibbadás, meglepődtem nem fáj nem vérzik, de éhes vagyok mivel az idegtől nem ettem semmit...na akkor megpróbálunk enni...törtem össze egy 1 banánt mint a babáknak és megettem...telt múlt az idő nem fáj...másnap észre vettem h kialakult egy részleges szájzáram 2 ujjnyira tudtam kinyitni a szám. Azóta eltelt egy hét és egyik nap sem sajgott fájt, inkább a szájzár volt kicsit zavaró olyan volt mintha izomláz lett volna az állkapcsomba de nem fájt.
Az egészből a tanulság számomra, a zsibbadás volt a legrosszabb a hányinger miatt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!