Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fehér csík a fogak alján mi...

Fehér csík a fogak alján mi lehet?

Figyelt kérdés
Alul bal oldalon a leghátsó kivételével (azon fekete csík van) már 4 fogam alján vannak ilyen csíkok. És ezek folyamatosan jelennek meg, tegnap pl. az egyiken még nem volt. Nagyon szenvedek most a fogaimmal, nem hiányozna még egy probléma. Annak lehet köze hozzá, hogy fogkövet szedett a fogorvos 3 hete? Meg lehet, én képzelem vagy nem tudom, de az a terület mintha érzékenyebb lenne, meg olyan, mintha húzódna előre. Találkozott valaki ilyennel?:(
2016. ápr. 16. 22:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Vitaminhiány. Nekem is van az első kettőn.
2016. ápr. 17. 09:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi! Ha elkezdenék mondjuk multivitamint szedni, eltűnnének?
2016. ápr. 17. 10:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Okozhatja vitaminhiány, nyálösszetétel, de leginkább az erős színező anyagoktól alakul ki (dohányzás, kávé, tea, vas szedése...).

Otthon is le tudod polírozni egy gumis fogkefével és szemcsésebb fogkrémmel. Sokáig nem szabad csinálni (úgy értem egyhuzamban több mint 3 hónapig), mert árthat az ínyednek.

Fogkeféből az elektromos a legjobb erre pl. [link] [link]

Én vasat szedek és én is naponta küzdök ezekkel a lerakódásokkal, de az elektromos fogkefe simán leszedi.

2016. ápr. 17. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!