Baj, ha a szájöblítő után még sima vízzel is öblítek?
Most Prokudentet használok, alkoholmentes, az ízét szeretem és mégis csíp. Előtte Listerine-t és 4Dentet próbáltam, azok alkoholosak.
Valamint azt írja, hogy minden fogmosás után kell használni, most akkor mégse jó ötlet?
A listerinnek minden fajtájából van alkoholmentes (halványabb színűek).
Lehet minden nap használni őket. Csak akkor ártalmas ha az előírtnál tovább tartod a szádban. De még akkor is, messze nem okoz annyi kárt az ínynek mint mondjuk a forró italok (pl. kávé, tea) vagy a szénsavas üdítők, amiket akár naponta többször is fogyasztanak az emberek.
Öblíthetsz utána, de az csökkenti a hatását. Jobb megoldás ha a fogmosás után, szájvíz előtt öblögetsz vízzel vagy fele annyi ideig tartod a szádban. Ha előtte sós vagy fűszeres ételt ettél, ami alapból kicsípte az ínyt, akkor a szájvizet is érezheted erősebbnek.
Köszönöm a válaszokat, kipróbálom majd a Listerine-ből is az enyhébbeket. Egyébként se csípőset, se sósat, se túl fűszereset nem eszek. Szénsavas italokat is nagyon-nagyon ritkán iszok, mert nem szeretem, kávét viszont sokszor.
Kiskoromban emlékszem utáltam fogat mosni, mert a felnőtt fogkrém nagyon csípett, gyerekeknek valót viszont nem vettek a szüleim. Csak én vagyok ilyen hiperérzékeny vagy ott rontottam el valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!