Ha fogmosásnál erősebben dörzsölöm a fogam akkor kopik a zománc?
Figyelt kérdés
2016. ápr. 14. 21:48
2/9 anonim válasza:
Igen. De ez természetes, akkor is kopik, ha rágod az ételeket.
Nem tudom, hány éves vagy, én közeledem a harminchoz. Amikor kibújtak a metszőfogaim, emlékszem hogy recés volt a felső részük. Ma már teljesen lekopott a recés rész és sima egyenes a teteje a fogaimnak :)
3/9 A kérdező kommentje:
15 vagyok :D koszonom szepen a valaszokat
2016. ápr. 15. 07:17
4/9 karcsi59 válasza:
Az egészséges, élő fogat fogmosással nem tudjuk koptatni. A fog felületén a zománc olyan kemény, mint egy jó minőségű zománcozott csészén, ezért még a fogorvos által használt acél tű végű szerszám is csak elsiklik a zománc felületén és még erős nyomással sem tud belekarcolni abba (bögrén kipróbálható). Ha évek alatt mégis kopik a felület néhány molekulányit, azt az élő fog, ha nagyon lassan is, de pótolja. Fogmosással a fog felületéről a lerakódást (plakk), és legfeljebb csiszolóanyag (fogpor) hozzáadásával a már lerakódott fogkő egy részét lehet eltávolítani, fogat koptatni nem lehet.
5/9 A kérdező kommentje:
köszi a választ:) akkor erősen dörzsölöm :D if you know what i mean.. nyugi nem
2016. ápr. 23. 18:24
6/9 anonim válasza:
Már hogy a francba ne lehetne koptatni a fogakat?
7/9 A kérdező kommentje:
Akkor most mi is van?
2016. ápr. 29. 01:48
8/9 anonim válasza:
Én fogtechnikus vagyok. Ne dörzsöld erősen!
9/9 A kérdező kommentje:
Oké köszönöm.
2016. máj. 2. 12:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!