Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért kell kihúzni a fogaimat...

Miért kell kihúzni a fogaimat fogszabályzó miatt? 14/L

Figyelt kérdés

Nemsokára lesz fogszabályzóm. Nem volt éjszakai, ezért ki kell húzni alul(lehet felül is) 2 fogamat, hogy normálisan vissza férjenek azok, amik elmozdultak. Itt az a gond, hogy az alsó 2 fog még tejfog(az orvos szerint). De ha tejfog, akkor úgy is visszanő,akkor miért húzzák ki? :D Nem mozog, meg semmi, eddig én sem tudtam, hogy tejfog...

14/L

2016. ápr. 7. 17:24
 1/5 anonim ***** válasza:

"De ha tejfog, akkor úgy is visszanő,akkor miért húzzák ki?"

Az nem visszanő, hanem helyére megy a csontfog. Amúgy biztos okkal szedik ki. De, ha meg sem moccannak, akkor már most sajnállak. Biztos kapsz érzéstelenítést, de na... fos lesz. Kitartást! :) Nekem is van éjszakai amúgy. :D Csak nekem nem kellett kihúzni a fogam. De drukkolok, remélem nem fog fájni nagyon neked.

2016. ápr. 7. 17:37
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Azt mondta a doki, hogy először felrakja a fogszabit, megpróbálja úgy kitágítani, hogy nem húzza ki, aztán majd meglátjuk! :)

2016. ápr. 7. 20:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Jólvan, remélem megúszod! :)
2016. ápr. 7. 20:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Én kb. 24 évesen szántam rá magam, hogy kell, addig tök cikinek tartottam. Azt mondta a doki, hogy felül kellene 2 fogat kihúzni. Szóval szépek lennének a fogaim, de vagy hiányozna 2, vagy műfogsor :) Hát maradtam így. Ez van.. Ilyen fiatalon ne legyek már fogatlan. Műfogsorral bajlódni meg elég lesz 50 év körül :D
2016. ápr. 20. 15:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Gondolom ugy állítják be a fogszabályzódat, hogy a csontfogaid rendesen nőjenek és szabályos legyen a fogsorod.

Nekem 12 évesen kellett két végleges és ráadásul egészséges fogamat kihúzni, mert ránőttek a másik fogamra. Szval így egymás tetején voltak. Azóta meg se látszik hogy kihúzták.. a fent nőttek is szépen beálltak. (Egyébként hordok éjszakai fogszabályzót) 13/L

2016. ápr. 30. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!