Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kollégiumba fogok menni,...

Kollégiumba fogok menni, szerintetek ott hogy mossak fogat így?

Figyelt kérdés

Fogszabályzóm van, és legalább 15-20 percig szoktam mosni a fogam, mert beleragad minden. Fogmosás, fogselyem, és megint fogmosás.

Szerintetek nem jól csinálom? Nem így kéne?

Igazából az zavar, hogy nem szépek a fogaim, pl. van ami barna foltos, van amin lyuk van, csak még nem volt vészes a doktor szerint, úgyhogy nem tömte be. Engem zavar, hogy látom, és csak sikálom, sikálom.. Amúgy azért lett ilyen, mert régen elhanyagoltam..

Kollégiumba laktam már, úgyhogy tudom milyen. Főleg, ha egy fürdő van 4 emberre, akkor ez annyira nem megoldható.

Mossak 2 perc alatt? Elektromos fogkefe jobban használna? Meg ne fogselymezzek inkább? Szerintetek? Most is megmostam, de még érzem a kaja ízét, a mentolos fogkrémmel keveredve..

Meg mindenki kiszokott nevetni, hogy evés után rögtön megyek fogat mosni. Tudom, régen nem így volt. Én is úgy csináltam mint mások. Reggel, meg max este mostam..De mostanában már igénylem, mert elkap az undor, ha nem. És a családom is kiröhög, akkor idegenek mit fognak szólni? Ráadásul ezért egy nap 2x eszek csak, hogy ne kelljen annyiszor. :/ :S

2016. márc. 19. 21:13
 1/9 anonim ***** válasza:

Húsz perc nem igazán sok. Nem tudom mi a problémád vele.

Simán belefér, emellett attól is függ, hogy hova mész..

Egyetem? Ott van olyan hely ahol ketten vagytok, és akkor megoldva minden.

2016. márc. 19. 21:18
 2/9 anonim ***** válasza:

szerintem ez a hozzáállás kicsit beteges.

először is az, hogy szerinted érdekel valakit meddig és hogyan mosol fogat, de ha mégis, akkor foglalkozol vele.

másodszor pedig az, hogy mindent a fogmosásod köré rendelsz (evés)

2016. márc. 19. 21:20
 3/9 A kérdező kommentje:
Azért tudom, hogy másokat zavar, mer ahol laktam ott is megszóltak, hogy hogy lehet eddig benn lenni.. Mer a szobatársam meg ment volna kezet mosni. + az arcukon is láttam a döbbenetet, hogy ez minek van annyit a fürdőbe. (gondolhatták). Észreveszem az ilyet...
2016. márc. 19. 21:25
 4/9 anonim ***** válasza:

Koleszban egy fürdő négy főre? Hát... azért az átlag koliban nem ez az arány. :D De általában van több mosdókagyló is ahol külön wc van, vagy a szobában van egy, de ott nyilván senki nem fürdik. Amúgy meg olyankor moss fogat, amikor másnak nem kell a fürdő.

Bár ez már szerintem túlvan az egészséges határon. Fontos a szájhigiénia, ezt nem vitatom, de azért a negyed óra napi többször... kétlem, hogy egészséges. Egyébként használj szájvizet és fogszabályzóhoz létezik külön kis kefe, vagy sima fogköztisztító is jó. Azzal kezdd (vagy fogselyem), utána moss fogat, szájvíz és kész, max 5 perc alatt letudható.

2016. márc. 19. 21:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Koleszos vagyok. Engem spec egyaltalan nem zavarna. De az igen, hogy koszos a fogad. Szerintem ettol ne felj! :)
2016. márc. 19. 21:29
 6/9 A kérdező kommentje:

Hát sok időt elvesz igen, a fogköz tisztítása egyesével..

És vannak ... szobatársak. Nem válogathatom meg kivel raknak össze. :)

2016. márc. 19. 21:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Akkor jó.:)
2016. márc. 19. 21:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Egyetemi kollégiumokban teljesen normális a 4 főre jutó egy fürdőszoba.

Én is szeretem elb-szni az időt a fürdőben. Előtte megkérdezem szobatársakat, hogy akarnak-e menni. Ha kell wc-zniük, vagy vizet akarnak önteni akkor letudják és bűntudat nélkül cseszhetem az időt hajpakolásra, makulátlanul tisztára sikált fogakra és hibátlanra borotvált testre. Nincs belőle semmi.

ui: Lehet érdemes lenne másik fogorvos után nézni. A normális az lenne, ha rögtön tömné a hibás fogakat és nem várna addig amíg kráterméretű lukak lesznek benne.

2016. márc. 19. 21:33
 9/9 A kérdező kommentje:

Na, talán én is ilyen szobatársakat kapok. Majd megoldom valahogy..

Hát a fogorvosom is érdekes eset. Amúgy sose tisztítja ki. Azért is mosom annyira, meg leszoktam a kávéról, mert még sárgák is voltak nagyon.. Most is az, de talán 1 fokkal jobb. Már nem válthatok szerintem fogorvost. 1 éve fenn van. Egyikről már le is esett a brekett, meg elgörbült az egyik. De hát neki ez így jól van.. Hagyjuk is, mert csak felhúzom magam rajt. :D Majd Isten beigazítja őket... Aztán alig várom, hogy utána lepucolják. Azt már csinálhatja más is szerintem. Csak manapság nehéz normálist orvost találni. Először ő is annak tűnt amúgy.

2016. márc. 19. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!