Lehet teljes életet élni fogtömésekkel? Mik a tapasztalatok?
Sziasztok!
Van 8 darab tömött fogam, a szokásos hátsó rágó fogak alul és felül. Annyira rosszul érintett a dolog, hogy semmi édességet nem merek enni azóta (pedig imádom), van, hogy naponta 5x is fogat mosok, rendszeren használok fogselymet, és csak szénsavmentes ásványvizet iszom.
Nincsenek adataim azzal kapcsolatban, hogy másoknak hány tömött foga van. Úgy érzem, én vagyok az egyetlen 18 éves fiú, akinek ennyi fogtömése van. Nem túlzok, ha azt mondom, minden nap attól félek, hogy újabb és újabb fogaim fognak elromlani, pedig mindig odafigyeltem a szájápolásra. Nem tudom, miért romlottak el a fogaim, így a legjobb, ha mindent kiiktatok az életemből, ami kockázati tényező lehet.
Nektek, hány tömött fogatok van? Ki hány éves?
Nem lehet egész nap fogat mosni.
Ha valakinek olyan a foga, ott igen is számít az, hogy kajált, aztán csak pár óra múlva tud fogat mosni.
12 (vagy 13), tömött, ebből 1 gyökérkezelt, plusz még ki is kellett húzni fogszabályzó miatt, meg gyulladás miatt. De szerencsére nem látható helyről és a többi fogam a kihúzott fogak helyére ment:) Szóval ha megnézik a fogsorom, szinte tökéletes:) Én is rossz fogakat örököltem:(
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!